Service Kereta je pun ! Tetap nak cerita jugak ..mih..mih..mih

Bismillah...

ni kira first service si white (Axia) .....
dah alang-alang cuti kita ikut la Tn.John pi servis kereta 
selalu si Red (Myvi) ayah Tn.John yang bawa pi servis 
dan si Small littel Kancil (SLK) service kat bengkel biasa je...
ala kereta kecik-kecik je pun...


Tn.John dah minta saya call buat appointment 
so appointment kami pukul 9.00 a.m 
tapi .....lawak pun ada nak cerita..hahhaha

tapi appointment pukul 9.00 ...6.45 pagi Tn.John dah ajak gerak kesana 
alasan dia "Jem teruk kalau gerak lambat, nanti sampai sana pun lambat"
luls..luls...luls sangat ...hahaha
*maksud luls (which stands for laugh out loud)
nampak tak betapa dia benci jem? hahahha

dan...gerak dari rumah 6.45 a.m sampai di Produa service center tu pukul 6.55
OMG...appointment 9.00 a.m 
apakah? hahahhahaha...redha jela 



gelap lagi dah terpacak kat sini ..ekkekeke
nasib baik pukul 7.00 a.m tu dah ada reception yang tunggu ...
so pi la jumpa dia cakap kalau boleh nak awalkan appointment tu 
bagus la diorang .. walaupun kerja bermula 8.30 pagi 
means Operation hour at 8.30
tapi pukul 7.00 tu pun dia layan elok je kita tanya dia 
thumbs up la 

see? operation hour 8.30 pagi 
dan..selalu kalau cakap bengkel servis kereta misti macam bosan kan ?
tapi kat sini tak la membosankan sangat ...ada TV ..siap provide breakfast uolss...
kalau bateri HP korang dah nak padam pi la cas kat sini ada charging station 

 korang boleh tengok progress kereta korang
tengok la kat screen TV tu ....ada satu je tu yang screen atas tu ..itulah Mr.White ...hahahha
sekejap lepastu dah jadi 2 -waiting for service 

sekejap je ..
lepastu dah ready for delivery 
tu ha Mr.White dah gerak nak keluar 
tapi tak de lah boleh terus ambil kereta ...dia ada estimate time 
so tunggu la ye 

 kalau ada bawa anak-anak pun boleh biar diorang main kat sini 
tak de la booring kan 

kat sini ada juga kafe 
Gloria jeans Coffee....kalau nak minum kopi sedap boleh kat sini je 
kalau nak minum kat gerai boleh jalan sikit ada kat tepi jalan tu 


lokasi Pusat servis Produa 

Perodua Service Centre (Petaling Jaya)
 Bangunan Perodua Sentral, Lot 11 & 12 ,
 Jalan 19/1 Seksyen 19, 46300, Petaling Jaya, Selangor. 
TELEPHONE 03-7947 4600, 017-939 0604, 019-288 2424

itu je nak cerita pun ...


sekian 



Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

0 ♡ kas|h beRpanJangan ♡: