Ikut pergi memancing

Bismillah 

masa balik kampung cuti Chinese New Year yang lepas saya ikut ayah pergi memancing 
memancing kat laut ...
actually pertandingan memancing ni 
first prize RM 60 ribu 

haish..banyak oiii...kalau dapat macam rezeki sangat kan?
ayah saya memang hobi dia ke arah laut ni 
suke sangat 
tak pernah penat, tak pernah jemu tak pernah bosan 

 ramai betul pesertanya ...dari hujung ke hujung 
yang datang dari jauh pun ramai 
ada dari melaka...dari terengganu dan lain-lain negeri lagi 
jarak tempat ni dengan rumah saya dalam 15 KM je
selain pertandingan memancing ni ada jugak cabutan bertuah 

 ayah tengah pasang umpan...umpan udang je 
 joran rapat-rapat....kalau yang dapat tu memang la luck 
ikan kat dalam laut tu pun confused..mana satu umpan nakm akan ni 
banyak sangat wakakaka

 threefie dengan mak dan adik 
shining dia tu bukan main lagi 
tu tandanya memang panas terikk oiii..huhuhu
orang yang tak cukup sabar dan tak bertabah tak payah la nak bercita-cita nak memancing..wakakaka
5 jam dok tengah panas laut ...haishhh menggelupas kulit muka iolss
itupun ngelat 
duduk kejap je kat ayah ...
pastu naik ke atas bawah pokok ..huhuhuh 
start pukul 8.00 pagi sampai 1 petang 


 antara hasil tangkapan ....
haritu ikan yang terbesar dalam 3KG 
ikan yang ni macam cantik je kalau dibela dalam akuarium..huhuhu
ada polka dot 


yang ini saya kenal la .....ikan kerapu 

memancing ni takla semudah yang kita nampak ....
nak lontar joran tu bukannya senang 
kalau tak de kemahiran..hurmmm....tak mau nye tali pancing tu pergi jauh 


ikan yang menang pada hari tersebut 
tahniah la tuan ikan..huhu 60K cash bawa balik Terengganu 
hati-hati bang oii...huhuh 

saya dapat apa pada hari tersebut? 
 dapat tengok ayah memancing dengan family
 dapat isi masa lapang weekend ,dapat panas, dapat sun burn
dan 
saya dapat cabutan no. bertuah tau..
huhu rezeki...saje beli kupon RM 2 je
sekali dapat comforter .....alhamdulillah 
tinggal di kampung untuk kegunaan diorang kat sana...

Sekian ...


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

3 ♡ kas|h beRpanJangan ♡:

Fazleyatul Aini said...

kalau saya yang memang tak penyabar ni boleh amarah la nak tunggu paneh2 tu hahaha

ArELeEz said...

ikan polkadot tu comel nau2!

adianiez AIDA said...

wow hadiah nyer, lumayan!
yes paling best is geder-geder dgn famili.
itu la hadiah paling best.