Felda Residence, Sungkai Hot Spring Part II

Bismillah....

Sambung part II, kami sampai ke Felda Residence ni kan tengahari dan hujan lebat 
jadi bila petang baru lah kami jalan-jalan pusing-pusing   

bila masuk je kawasan mandi-manda 
kita akan jumpa hot spring pool dulu...
jalan lagi akan nampak la private Jacuzzi macam kat bawah ni 
kalau ada bajet lebih boleh la try private Jacuzzi ni ..macam best je :P 


jalan atas lagi akan jumpe tempat Taman Terapi 
ala ada batu-batu untuk foot massage tu 
nanti saya buat entry kat foot massage tu 

jalan lagi akan jumpa mountain springs pool untuk mandi-manda...
air sejuk...ada gelongsor air ..
best 


Tn.John punya cap..pakai masa sebelum mandi...
bila dah mandi rambut basah disuruh saya pegang...
eh malehnye lah hai nak jalan nak pegang 
baik pakai..lantak nye lah ..
-__________-"


 splashhhh ........weeeeeeeeeee 


 ni dekat kolam air panas....
Tn.John je mandi....iolss is puteri lilin..hahahha
tak tahan oii panas airnya ....so tengok jela dari tebing ...kesian :P 
pppfffttttttttttttt 

 antara aktiviti lain yang ada kat sini ...
kalau datang ramai-ramai dengan family seronok rasanya..
banyak juga aktiviti boleh dilakukan bersama

DAY 2

hari kedua bermula dengan sarapan pagi 
kami bersarapan di sini 
 selesa makan kat sini ...
open air ....food pun boleh tahan banyak 
diiringi muzik...udara sejuk 
perghhh...macam nak stay terus je kat situ :P 





 round 2 jalan-jalan di kawasan pool 
teman Tn.John mandi pool 



 tengahari kami check out pada jam 11.30 pg...
last check out 12.00 tengahari
kalau ada budak-budak misti seronok mandi-manda 
dah tuo-tuo ni kureng sikit 

kalau cuti sekolah nak bawa anak-anak 
mandi-manda sampai lebam memang disyorkan sangat ! 

tapi rasenya weekend crowded 
jangan la pilih weekend ...
tak best kalau ramai sangat orang ....


Sekian. 
  


Kuala Gandah Elephant Sanctuary

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم Hai Korang ...gigih mokcik curi masa nak hapdet cerita kali ni #suscuba hihihi  takut terlepas d...