Felda Residence, Sungkai 28-29 January 2016

Bismillah 

Alhamdulillah walaupun malas tahap nak seret kaki nak kerja hari ni 
tapi masih lagi mampu melawan perasaan malas itu ..
ekekeke...teruk naw..naw la kan ...

kalau la ada peluang ...nak je duduk rumah buat bisnes sendiri
buka butik ke, bakery ke, petshop ke? waaaaaaaaaaa...syioknyaaa 
tapi hakikat sebenarnya tak la se syokk yang saya fikirkan 
bisnes sendiri ko malas asyik bangun pagi nak seret kaki je
jawabnya ko seret la kedai ko ke alam kebankruppan..hahahha 

o.k la tak mau panjang-panjang verangan ...
sampai esok pun tak habis angan nya ..
haritu kan ada cakap nak pergi bercuti ...tak de la kemana pun 
pergi hotspring, Sungkai je pun..huhu 

saya dah pernah sampai sini dulu 
tapi yang tu datang atas urusan kerja....datang dengan kawan-kawan 
this time...datang sendiri, bayar sendiri ..hihi
tempat best saje ajak Tn.John jalan-jalan 
asyik kerja-kerja-kerja mangkor juga kan..


sesampai je kat sini , ini lah view yang paling depan 
masa sampai cuaca panehhh ya amat 
berdiri sekejap nak keluarkan beg je pun....berpeluh-peluh sudahhh

 ini bilik-bilik Bilik Deluxe Double atau Twin

 register kat kakak baju oren tu ye....
kalau ikutkan pukul 3.00 pm baru boleh check in 
kalau waktu pack la ...kalau time tak ramai ikut budi bicara diorang la boleh check in awal atau tak 
kalau tak boleh masuk lagi tunggu la kat ruang menunggu tu 
nice seat nya 
 pada hari sy check in ada juga orang lain 
kalau book by company dia akan mention kat signboard tu 


 Elok je saya smpai...hujan turun dengan super lebat 
Tn.John dalam kereta lagi..tak sempat masuk..
patut la panas tadi..rupanya nak hujan 

 no. tu seat untuk lepak-lepak..sembang-sembang 
dan no.2 tu ada iron disediakan disetiap bilik uolss...
jangan risau tudung atau baju keredut-keredut (kedut) 

 selain itu..ada juga kemudahan mini ice box
kalau nak order food pun boleh
tapi standard la duduk hotel, food dia mmg mahai sikit 
dia hantar sampai ke bilik o.k  
kalau nak save, bawak je maggi cup tu, 
masak air then rendam je, 
harga bilik termasuk breakfast sahaja 
malam tu pandai-pandai la nak makan 

kitorang tapau nasi dari rumah lagi ...
simpan makan malam ...

o.k la nanti sambung part  II

banyak gambar kalau nak buat satu part je..

sekian...
harap korang tak boring la baca nanti ye ...



Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

1 ♡ kas|h beRpanJangan ♡:

Fazleyatul Aini said...

iols pon malas gila nak keje tapi apakan daya
nak mc nampak beno pemalas hahaha