Mee Kari Kak Kiah, Kuala Kubu Baharu

Bismillah....

JJCM lagi ye kite...
mula teringin nak cuba Mee Kari Kak Kiah ni bila tengok abg Remy Sahak makan 
amboii berselera sungguh....
dalam rancangan apa tu?
 tajuk tak ingat tapi yang dia naik Super bike dari KL ke Perak tu la 
terus la gugal ...(google) 

alahai..tak jauh pun ...
dalam waze pun ada taip ke Mee Kari Kak Kiah, Kuala Kubu 
terus dia hantar sampai depan kedai 

ni lah lokasi nya 
Medan Selera Jalan Pahang 
Kuala Kubu Baharu, 
Selangor 

land mark dia ..selepas Petronas ...seberang jalan boleh nampak taman permainan 
dan juga simpang ke Mahkamah kalau tak silap ahkak 

tu ha sign board dia ....
kalau sampai sana kena cuba 2 makanan ni 
 Mee Kari of course la kan 
rasa dia pergh...kari dia tu..pedas , lemak manis seafood semua rasa ada ...
memang puas hati lah 

Nasi Lemak! 
Ya Allah sedap oii nasi lemak dia 
memang cukup sempurna santan dia...rasa tak pakai santan kotak ni 
pure santan ...dengan sambal yang memang A+


Mee kari yang sedap hazabedah tu ! 
kuah pekat, mee pun tak de rasa kapur ke apa 
best la pendek cerita ...

ha..nasi lemak ni mak aiii...ni Tn.John Punya 
saya makan mee kari masa ni ...
tapi oleh kerana combination warna dan keseksian ikan keli tu 
haiyoooo..tak boleh tahan  -_______-"

terus order jugak nasi lemak ikan keli lagi sepinggan!!!! 

akhirnya SAYA makan nasi lemak ikan keli sepinggan + Mee Kari semangkuk 
dan HABIS....LICIN ! 
pastu usap perut sambil tampar dan cakap 
"bikin malu saja...bikin malu saja " 
mih..mih..mih (tawa dalam tangisan ni ) 

mana tak GEMOK! tak boleh dinafikan lagi 

huhu...

sekian 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

1 ♡ kas|h beRpanJangan ♡:

wahida said...

ya Rabbi...kemain seksi mee kari tu...nak try la nnt...nampak sedap sangat tu...