Jakun

Bismillah

pagi tadi nampak adik saya si Shukur Rashid share experiment ni kat FB dia
macam menarik....
dan timbul tandatanya kat kepala ni
boleh ke jadi kalau saya cuba buat ? jakun disitu ...hahahha

Maksud perkataan jakun adalah / The meaning of jakun is
 : aborigines who lives in the jungle of Pahang , Johor and Negeri Sembilan
ni maksud kalau cari dalam kamus...hahha

tapi Jakun yang saya maksudkan kat sini bukan yang tu
Jakun yang saya maksudkan : macam teruja tak pernah tengok
gitu ...hahaha...orang Kedah kot pakai perkataan Jakun tu ?
i guest la.....

so cubaan saya berhasil...


amacam ada rasa jakun tak ? hahahha...
padahal tak de menda pun.....mudah teruja macam saya ni tu pasal Jakun at the first sight ...
ekekekek 

ni kalau buat experiment dengan kanak-kanak 
ngan anak-anak misti diorang terkagum-kagum
try la uolsss.....kagumkan anak-anak anda...

mudah sgt pun....
boleh rujuk kat sini 


sekian 

3 comments:

ArELeEz said...

owh.. ok, cantek. t'jakun jugak nih! he3..

Nabila Syifa said...

Yg kami tahu jakun tu bangsa suku org asli

adianiez AIDA said...

jakun = mcm tak pernah tgk, bersungguh2 nak tgk!
ha ha tu definisi aida ler.

Kuala Gandah Elephant Sanctuary

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم Hai Korang ...gigih mokcik curi masa nak hapdet cerita kali ni #suscuba hihihi  takut terlepas d...