Ingin ku kongsikan ilmu ku yang sedikit ....


Bismillah ...
petang ni aku nak share sikit ilmu yang tak seberapa ni ...
actually hari tu Bro Zan ade tanye ...
so ni la jawapannya ..huhu
Sorry Bro..terlambat plak wat N3 ni ..

1. first step...pegi la dekat Fotoflexer ... ni boleh gune online je ..
tak leh plak nak donlod ..linknya klik pada logo diatas ...



2. Pastu bolehlah upload gambar yang ingin anda Edit .

3. Bila gambar yang di upload tadi dah appear ..
klik pada icon Effect .
4. Langkah seterusnya klik pada icon Ink Stamp


5. Hasilnya akan kelihatan seperti diatas .
6. selepas itu klik pada icon Advance Options


7. Dan last step laraskan pelaras pada gambar tersebut pada tahap yang anda sukai


tada......
Inilah Hasilnya ..
Gambar yang telah siap di Edit

Selamat Mencuba





9 comments:

Ena said...

camtu yeh!.. nanti leh la cube kan!.. thanks 4 sharing.. ;P

Mawar_berduri said...

Sis Ena: haah ..macam ni la..boleh la cuba nanti k ... gud luck .. :)

maiyah said...

cantik.. cntik.. makasih info

zan-xray said...

Haaa ni komen dari Bro Zan tu (terimakasih tumpang sekaki lak kat blog Mawar nih)
Terima kasih juga berkongsi ilmu. Kat sini ya rupanya nama web tu. cantik, memang cantik dan lebih mudah.

Mawar_berduri said...

Kak Maiyah : hihi..nanti try la buat

Bro Zan : hihi..memang mudah..kalau yang susah2 tak pandai la sy nak buat.. ;P

pak long said...

salam buat tuan umah...
fuhhh ilmu baru ni...nanti nak cuba la...
mekasih daun keladi..

blueCITY® said...

heeeeee

tq for sharing
best gak ni main2 dgn gambo

heeeeeeeee..
leh guna time terdesak ni
ekekke

cik EPAL said...

cantik :)

zan-xray said...

Bro Zan berkata-kata (almaklumlah meletakkan nama Bro zan kat blog mawar rasa teruja lak hehe)
Saya baru teringat. macam pernah tengok paparan2 edit di foto flexer ni. Rupa2 nya ada di photobucket yg kadang2 sy guna. Tapi yang mawar guna ni terus direct ke editnya, lagi cepat. Tak memeningkan kepala nak tunggu dia upload semua.