.R.E.A.L.I.T.I bila join kelab kereta

::gambar sekadar hiasan::
salam ..
Bismillah ..
tiba2 bila aku belek2 pen drive...
aku jumpe gambar2 lama Nostalgia..huhu ..
sebenarnya tak la lame sgt ..dalam 2 tahun lepas....
Dulu..aku pernah join sebuah Kelab Kereta...
agak masyhur namanya...
huhuhu...

almost 1 year jugak kitorang aktif ber'HOP' sane sini..
Tiap hari sanggup berabis duit
bayar tol, minyak dan makan dikedai mamak
semata2 nak lepak bersama kawan2 se'kelab'

tapi sekarang dah tak lagi ....
mungkin ramai yang tertanya2 kenapa kami berdua menyepi ?
dah tak nampak muke pun...

tapi realitinya bila join kelab kereta ni ade pro and kon nya ...

yang baikdari pandangan mata aku la :
Jumpa ramai kawan
Boleh bertukar2 pendapat
Dapat buat aktiviti beramai2
Buat kerja2 amal
Dapat jenjalan
nampak gah best je ble berkonvoi

yang tak baikpun dr pandangan aku (seorang perempuan) :

Bazir duit je..nak melepak jauh2 tiap hari
Bile dalam kelab ade ahli yang kaya2 suke menunjuk-nunjuk....
tukar rim la, convert kereta, cat baru, tukar seat...pasang GPS..pasang game... enjin turbo..bla..bla..bla
pun membazir jugak..
semua nak berlumba-lumba nak tunjuk kereta sape lg bagus....
takkan kereta member cantik keta kite standard mendard?
tak best ar kan ?
nak berebut-rebut jawatan Marshall....
Pergaulan sgt bebas ade je yang join kelab nak cari bf/gf
bile konvoi bawak kete laju2.... block jalan sane sini ....langgar traffik light ...
bahaya woo ..........
anda bukan polis..anda cume Marshall
.
.
.
tapi tu kisah lame la..

::kenangan suatu ketika dulu::

Sekarang dah tak lagi ...
gambar ni pun cuma tinggal kenangan ....
walau ape pun aku rase best gak la bile join kelab..
cume kena blajar kontrol diri spaya tak terikut2 dan be a normal person...





2 comments:

Ena said...

X pe la.. kurang2nyer dah oenah lalui semua tu dan tahu baik buruk nyer kan!.. yg lps biar kah lah.. yg penting hr mendatang kan!..
cantekk gak kan kete tu.. ;P

CuTeMiUt78 said...

eemmmm... at least ko dah ada pengalaman kan dik.. so tau mana baik dan mana buruk