Seronokkkkk betul bekerja dengan orang prihatin ni


Bismillah ....

hari ni nak cerita betapa seronokkkkkk nya......
bekerja dikalangan wanita melayu yang prihatin nih ...
wanita bukan melayu tak tau la kan...
sebab aku wanita melayu dan berada dikalangan ramai wanita melayu ....

seronokkkkkk tau ...sampai rasa nak hantuk kepala kat dinding guling-guling ...

http://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.com


tak tau la knape ...memang tabiat kot?
dah banyak kali nih...tu yang rasa bertambah seronokkkk....
sblom2 ni malas nak wat n3 coz puasa kan ?
malas nak marah2 nih ......

kisah tengahari semalam dan hari-hari sblomnya (minggu lepasla)
aku kan puasa ...so tengahari aku pegi cafe untuk tapau lauk-pauk


pastu ade je yang rajin nak tegur ....

"tak masak ke kat rumah??"
apekah motif ? tiap kali jumpa nak tanye ?
ko tak nak plak tanye mak cik-mak cik kakak-kakak senior yang tapau lauk tu ?
ke nak bagitau yang ko rajin sgt ...selalu masak untuk suami kat umah ?

tooooolooong lah ....
suke#hati#aku#la#nak#masak#ke#nak#tapau#kan?

abis kalo tengok org tapau tu seharusnya org tu balik umah tak masak la ?
apelah sempit sgt ruang pemikiran tuh ??

aku tapau tu lauk yang aku teringin nak makan masa berbuka nanti ...
balik umah nasik....ayam ke ikan ke aku goreng la ...
sayur pun aku masak ...pastu kalau my dear nak makan sambal ke masak kicap ke, pajeri ke, masak lemak ke ...
ape ke? yang dia rasa nak makan aku masak la.......

kena pulak balik lambat macam semalam


18:27 ?.... 6.27 petang baru punch ....sampai umah kol 7.00?
berbuka 07.16 ? sempat ke nak masak lauk-pauk bagai ?
tak sempat kan ?

habis tu kenapa nak sibuk-sibuk kalo aku beli lauk ke beli gajah tapau sekalipun?
ish....tak de keje lain ke dari sibuk hal orang

selalu yang kena mcm ni ...orang yang baru kawen la...
orang dah lama kawen tak de plak nak tegur kan???
motif nak tegur tu macam la kita ni tak tau sgt nak masak kot?
ke malas sgt nak masak ?

ntah la .....ni baru pasal tapau makan ...
malas nak cerita pasal anak ... ni lagi satu hal...
diorang ni lupa ke yang anak tu anugerah tuhan ...
allah yang bagi rezeki? kalau dah blom ade rezeki tak payah la nak bising-bising
tanya ...dah ada isi ke ? tiap kali jumpa nak tanye ...
tau la aku gemuk....memang la ada isi kan? isi perut ???
blom kawen sibuk tanya bila nak kawen..dah kawen ...tanya anak pulak ...
haish ......









n3 ni patut post semalam..pastu tak sempat nak karang plak..tu yang pagi ni baru publish :P
kat office korang ade tak org yang prihatin gini ? huhuhu

11 comments:

AI said...

- rase nye byk tempat yg prihatin gitu...biasalah manusia...peramah...(kunun!!!) haha

CIK NURUL said...

BIARKAN JELAH SAYANG..JANJI KITER HAPPY NGAN FAMILY KITER KAN..DIORANG JELES KAT KITER R 2;)..LUV U SAYANG

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@AI btol tu sis..ramai yang prihatin ni kan? iah..ish...ish

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@CIK NURUL My dear Nurul, memang nak biarkan...tapi hati ni panas je bila tiap hari jumpa...tiap hari jugak nak tanya ...haiyak ....sabo jelah... Luv u too my sweet darling :)

rATu kEBaYA said...

mana2 tempat mmg ada.. biasalah tu bzbody atau nak tunjukkan dia tu perfect sangat.. macam2 kan.. geram kadang2.

maiyah said...

assalam..

tarik nafas pnjng dik :)

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@rATu kEBaYA tula...pasal kadang-kadang geram tu yang kuar n3 mcm ni ha ...hihihi :P

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@maiyahwa'salam....tarik nafas....lepas..huh lega....dah luahkan kat blog ni :)

Lya Colours said...

tuh kat mulut dia mesti ada lalat berak. tuh kepoh semacam je

wahida said...

sabar je la...saya ni balik kampung raya hari tu org duk sibuk tanya tak nak tambah anak lagi ke? adoi la...ingat buat anak tu mcm buat kuih agaknya...


salam kenal...terus follow sini...

[s.u.r.i.a] said...

orang macam ni patut dilupuskan aje dari muka bumi!