9 Syawal 2011 - Entry Raya

tahun ni gambar raya tak cukup ahli keluarganya ...
akak dan abg long balik Sarawak T___T


Bismillah ......
hari dah 9 Syawal kan ?
tahun lepas wat entry gambar raya 11 Syawal..
tahun ni awal sikit :P :P
dah ade ke yang buat puasa 6?
sekarang misti ramai yang dok berpuasa 6 ni kan ?
antara kelebihan puasa 6 hari dibulan Syawal ialah :

Abu Ayyub al-Ansari r.a meriwayatkan bahawa Nabi SAW bersabda: "Barangsiapa berpuasa penuh di bulan Ramadhan lalu menyambungnya dengan (puasa) 6 hari di bulan Syawal, maka (pahalanya) seperti ia berpuasa selama 1 tahun." (Riwayat Muslim)

Imam Ahmad dan an-Nasai'e meriwayatkan dari Thauban, Nabi SAW telah bersabda: "Puasa Ramadhan (ganjarannya) sebanding dengan (puasa) 10 tahun, sedangkan puasa 6 hari di bulan Syawal, (pahalanya) sebanding dengan puasa 2 bulan, maka itulah bagaikan berpuasa setahun penuh." (Hadis Riwayat Ibu Khuzaimah dan Ibnu Hibban)

jadi kalau berkesempatan ....
boleh la buat puasa 6 o.k .....
syakir, ayah, Juna, Mak , sonia dan Syairah

peace ...:)
gambar raya bersama Arjuna dan Sonia ....
tahun lepas gambar raya bersama Miraj
tahun ni gambar raya bersama Arjuna dan Sonia :) :)
*kucing2ku*
us <3

dan paling best ....meowww...hihihihi
dapat bergambar bersama my sayangsssss :) :)







ish...knape la dalam gambar nampak macam kurang sedondon nih...ish...
padahal baju tu kaler dia match la jugak :P :P
baju last minute macam tu la ...

10 comments:

Lya Colours said...

cantik baju dia !
eh ok la tuh baju awk match dgn hubby awk pny sampin. nice

cheqna said...

tu r..nampak macam tak sedondon mana ngan hubby awk tu...
pepun tetap cantik =)

[s.u.r.i.a] said...

amboi, berseri-seri muka uuu. :P

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Lya Colours ngeeee...kebetulan sampin plak yang termatch :P :P

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@cheqna huhu..baju last minute camtu la cheqna ;P

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@[s.u.r.i.a] senyum jo yang melebar...hihihi :P :P

-atiQah- said...

wah wah wah..happynya dia..hehe.. :)

p/s: terima kasih jenguk ke blog tqah..

CuTeMiUt78 said...

selamat hari raya... maaf zahir batin.. happy thn ni dpt beraya ngan yg tersayang ya... eemmm akak pun tgh upload gambo raya...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@-atiQah- mistilah happy :P ....

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@CuTeMiUt78selamat hari raya... maaf zahir batin juga untuk akak ...:) :) misti kiut mirul bersama baju raya nya :) :)