Mau baby secomel ini

Bismillah .....

Salam jumaat .....
tajuk boleh mengundang kontroversi neh..hahaha
actually nak buat kenyataan awal-awal la ye ...

"saya belum pregnant lagi o.k"

saja gatal-gatal kan nak buat n3 camni ...
almaklumlah..ramai sgt yang rajin dok tanya bila nak ada baby kan ?
bukan aku tak nak ...memang aku nak sgt ...
tambah-tambah kalau baby sechomel mereka ini ...memang la tersangat nak
hilang penat kerja rasanya kalau balik rumah ada baby yang comel menanti ....

tapi buat masa ni kami belum ada rezeki lagi
dan buat masa ni kami masih perlukan masa untuk complete kan barang-barang keperluan dirumah ....nak ada baby pun kna prepare gakkan ?
dan selain itu...kami pun masih dalam proses menyesuaikan diri hidup berdua ...
bekerja dan balik rumah kna buat kerja rumah bukanlah sesuatu yang mudah ...
penattt ....dari segi financial planning pun kami kna stabilkan dulu sebelum ada baby ...

lagi satu ....nak tido puas2 dulu nanti da ada baby ..
mau tido pun kurang ...almaklumlah kan ..baby merengek lapar malam2 ...
kna bangun..kalau baby sakit mau berjaga semalaman..
nak ada baby ni kna prepared dari segi mental dan fizikal jugak ..


comelnya mata mereka....mata redup ...
gerammm.....kalau mata macam ni ...nak marah pun tak jadi ...
mata yang sangat manja dan comel.....
Grrrrrrrrrr....
geram macam nak tium..tium...
kan ?


"alololo....hai baby Chomel ...mommy dah balik kerja "
hahahha..verangan ....aduhai ..saya maukan baby yang comel begini ...


Ouh.....kalau susah sgt nak dapatkan baby sechomel yang lain ...
yang begini pon o.k ...boleh kira like mother like dotter kan ?
hihihihi

"ini gambar aku masa berumur 4 tahun "








"walaumacammana rupa sekalipun ..ciptaan tuhan itu yang terindah dan terbaik buat kita
alhamdulillah dan terimalah seadanyaaa :) :) "
sekian ...Wassalam...

15 comments:

[s.u.r.i.a] said...

nak jugakkkk ! :P

chique-jah said...

alololo comelnye!tuan tanah masa kecik pon comel jugak ;)

rATu kEBaYA said...

comei.. mata diorang ni bersih je..

~~NuR FiyzZa~~ said...

menunggu baby dari ros.. :)

~AmyLiana86~ said...

mmg comel2 baby tu..mmg bila dh de baby waktu rehat pun kurang..amy pernah merasa sb pernah jaga anak buah dr dalam pantang sampai skrg..kadang2 bila tido kena bangun 2 jam sekali tuk susu n tukar lampin..hehehe..

Adinda Amy Sensei said...

comelnya semua baby tuuuu...kannn

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@[s.u.r.i.a] mana tau tetiba sesama dapat kan ? hihihi ...verangan :P:P

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@chique-jah Terima kasih :) :) :) shy2 :P :P

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@rATu kEBaYA tula..tenang kan ? :)

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@~~NuR FiyzZa~~ Insyaallah ade la nanti :P :P :P

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@~AmyLiana86~Btol tu amy ..kna prepare mental dn fizikal ni

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Adinda Amy Sensei mmg chumil..Cik Amy..mana blog ngan FB? ilang ...cari tak jumpa :( :(

beautiful_rose said...

comel2 baby tu semua cantik mata baby tu...

Alin Marlini said...

pelan2 kayuh..i'allah ada rezeki

wahida said...

aku pun nak baby comel mcm tu...
ko masa kecik2 pun comel...