Motorcycle Grand Prix 2009 Part I

Shell Advance Motorcycle Grand Prix

sEpErti yang tElah di war-war kan sEbElum ini, Entry kali ni bErkEnaan Motor GP yang tElah bErlangsung pada 23-25 October 2009
Lokasi : sEpang Circuit

tapi hari ni kira rehEarsal baru..huhu..
..aku tErlupa nak bawak card rEadEr camEra..ahax pElupa btol
..bEsok la yE..
so
..aku nak story ckEt tEntang pErsEdiaan awal b4 pErgi kEsana..

..makE surE sEdiakan bEnda di atas ni ..
tau tak apE bEnda ni?
Ear plug
bEnda ni sangat penting untuk mEnjamin kEsElEsaan anda
klau tak dE bEnda ni..gEgEndang tElinga anda akan bergEtar dEngan kuat sEkali..
bolEh pEkak..tapi adE jE aku tEngok orang yang tak pakai bEnda ni..
tEror btol..tahan jE tElinga hihi..
tapi
paling aku kEsian...bilE parEnts yang bawak anak kEcik..7 tahun kE bawah..
mak ayah diorang tak pakai Ear plug aku tak hEran kisah tapi
dia biarkan budak kEcik tu tahan tElinga..kEsian tau ..kEjam
aku yang dah 24 tahun ni pun, walaupun pakai Ear plug tEtap rasE pErit tElinga dan pEning kEpala ..
ni kan budak kEcik????

yang kE-2 Sun block .. kalau tak pakai pun tak pE..
tapi balik rumah nanti, sElain mukE bErbElak..pipi anda juga akan kElihatan kEmErah-mErahan
sEpErti Ketam bakar..huhu
Panas tErik..cumE sEcond day hujan ..tak la panas ..
kE-3 camEra yang bErfungsi mErakamkan sEtiap aksi yang takkan dapat diulang dimasa akan datang..simpan buat tunjuk kat cucu kEnangan.

kE-4 tEropong , ini tak la pEnting sangat pada aku..tapi kalau ada kat rumah bolEh la bawak..
dapat la tEropong pelumba2 yang EnsEm dari jauh.


kE-5 myfiancE ,kamEra man, drivEr, mErangkap body guard..hihi..yang ni wajib bawak...kalau tak dE..aku pUn tak sampai kE sEpang ni..
orang sangat ramai, jadi adalah pErlu ada yang jaga anda..
..Thanks dear..

ni pulak gambar yang tElah dirakamkan pada pErlumbaan moto GP 2007
ValEntino Rossi dari FIAT Yamaha Team
adEkE yang tak kEnal???

kEnangan 2007

p/s : Entry akan datang akan dipEnuhi dEngan gambar2 sEkitar perlumbaan Moto GP 09


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

20 ♡ kas|h beRpanJangan ♡:

blueCITY said...

salam mawar,

huyoooooooo....
best nih,
jadi gadis litar ke apa nih? ekekkeek

jangan lupa pake ear plug okay, dan ambik2 pic2 gadis2 litar yg seksis itew, ekekkeke

CuTeMiUt78 said...

walllaa... g ke sepang tgk gp ya.. emmmm planning kami pun nak g gak. tapi tak jd.. klu tak.. mau kita jumpa kan

Mawar_berduri said...

blueCITY : salam akk, hihi..saya ni mane la layak nak jadi gadis litar...hihi..gadis litar kna cantik2 dan ramping ..nanti sy Upload gambar Gadis litar tu ye..ramai dan cantik2 belaka...hihi

Mawar_berduri said...

cutemiut : la..nape akk tak jadi datang...klau tak boley jumpe ...ade jugak kawan nak berborak...ade bodyguard pun sibuk dok snap gambar ..hihi :)

Manusia said...

sunblock tak perlu kot..ak nie memang kerja berjemur je hari hari haha

~amy liana8886~ said...

bestnyer leh tgk lumba mtr nie..xpenah pg..huhu..mawar leh jd gadis litar ni..hehe..

Mawar_berduri said...

manusia : hihi..pada guys memang tak perlu rasenya...tapi pada girls perlu kalau tak tahan panas ...

Mawar_berduri said...

amy liana: hahaha...lawak la...yo lah tu ...tak sesuai langsung....hihiihi...mau bugkus booth yang ambik sy tu.

mamai said...

dok rumah sambil berbaring dengan malasnya di atas sofa sambil layan moto gg jauh dari kepanasan dan hujan dan melayan setiap selekoh oleh stoner dan rossi

zan-xray said...

hehe.. Biru suruh ambil pic gadis litar ker.. alahai. macam paham je Biru ni huahua..
dah brapakali buat kat sepang tu, tak de lagi masa nak pi tengok.kesian kesian.

ummi humaira said...

salam ziarah...
N3 ni kalu dilihat oleh hubby n si bujang akak baru kena buku dan ruas

c-idah said...

wahhhhh...tengok gp lah dia..
xpernah g lah..huhuhuhuhu..

mesti syokkkkannnn...

relevan said...

Salam Mawar..
Uiks?..minat tengok racing yerk?..
Kawan dulu suka tengok zaman Mikel Doohan race..

Cik_daya said...

terima kasih sudi singgah blog daya... bagus betul wat persediaan sebelum pergi sesuatu tempat... tak yah riso pape dah kan..

Mawar_berduri said...

mamai : tengok kat umah pon best jugak, tapi feel tu tak same cket kot..hihi :0) ..

zan : tak pe tahun depan ade lagi boleh la pi...gambar Gadis litar nanti sy upload ye ..hihi

Mawar_berduri said...

Ummi : hihi..tu la ummi orang lelaki ramai yang minat benda macam ni ... :)

C-Dah : haah..syok tau akak..hihi.. tahun depan jom la kita pi tengok ramai2... :)

Mawar_berduri said...

relavan : W'salam, haah minat...best tengok big bike ... dan suke tengok Rossi beraksi ....

Mawar_berduri said...

Cik Daya : huhu..Persediaan tu penting untuk keselesaan kita... ;)

eyena said...

wah manyaknyee gambo.. haha kretif laa kamu edit tu..hee siap ada dialog lagi tu.. memandai jer..haha

Mawar_berduri said...

Eyna : hihi..tu la pasal..memandai-mandai je ni...hihihi :P