IFTAR at Kelantan Delight, Sooka Sentral.

Bismillah ....

hari Jumaat hari tu dapat berbuka kat Kelantan Delight , Sooka Sentral...
alhamdulillah......terima kasih kepada sponsor :) 

balik dari ofis saje gerak lambat sikit ...kitorang dah decide nak singgah je terus..
tak nak la balik rumah dulu ...malas .....kalau dah balik rumah nak keluar balik ..
hurmmm...... memang bercinta ... pastu nak bawak kereta jem pulak ?
nak masuk tengah-tengah KL Sentral tu ?? no no no ... bad idea ...
karang elok nak berbuka puasa kat situ berbuka dalam kereta pulak sudahnya kan? 

jadi kami pergi naik motor sahaja......
naik motor pun pening jugakkk? sebab cari parking nan hado
memang kat tepi stesen Sentral tu banyak je orang parking motor ... ..
tapi tu bukan parking motor yang di khaskan ... tu parking sesuka hati nama dia ...
Tn.John memang tak la kalau kata nak parking motor kesayangan dia tu sesuka hati ...
rela dia biar saya pergi makan sorang kalau tak de parking ??? 
nampak tak kat situ betapa dia sayang moto dia? hahahha

baiklah ...saya pun tak nak la makan sorang dan biarkan suami ku duduk tunggu atas motor? 
gila ke hapa......sungguh tak mithali kalau buat macam tu  -__-" ....baik balik umah je kan ? 
jadi bertabah lah saya masuk dalam Stesen Sentral tu tanya abam Polis yang ade kat situ 
jadi abam polis yang baik hati tu pun bagitau saya yang ade parking motor khas kat parking Sooka Sentral 
Parking tu kena masuk bawah....jadi kami pun Park motor kat situ je la...Sekali masuk bayarannya RM 2
Selesai satu masalah kan ? malu bertanya sesat jalan ..jadi tok sah malu kalau tak tau ..
pergi je tanya ...hahaha...baiklah sambung balik 

Nasi Dagang dan Nasi Kerabu 

 masa kami sampai kat Kelantan Delight tu .. dah malam ..dah azan berbuka pun ...
jadi   tak pandang kanan-kiri terus la pegi ambik makanan...
ade banyak menu ..tapi xde lah semua saya makan ....makan tu sikit ini sikit pun dah kenyang ..
kalau nak tengok menu yang ade boleh refer kat sini 

aneka lauk-pauk dan kerabu 

yang best dia punya kerabu banyak pilihan ....yummy ..
pastu lauk pauk dia pun o.k...sambal sotong tu perghhhhhhhh...sedap ...

Kuih-muih tradisonal dan dessert

untuk pencuci mulut ade macam-macam kuih tradisional ...
ade yang saya tak pernah tengok pun ..hihihi

antara menu yang saya makan malam tu :
Nasi Kerabu
Laksa
Kerang bakar
Pari Bakar
Nasi berlauk
Mango sticky rice
Jeruk
ABC
Satay ayam
Rojak buah
Fish Cake/Sosej
Nasi Goreng Cina
Nasi Ayam ...

hah..banyak ko makanan ...tapi semua ambik sikit-sikit je
buat rase je pun..tapi fuhhh kenyang giler ...

O.k lahh....... tu je ..gambar pun curik-curik snap... hahhaha
malu la ..... ambik gambar setelah kenyang makan tu pasal ade sikit je gambonya ...


Sekian.

3 comments:

Sara Lynn said...

adoiyaii sodapnyeee nasi dagang tu! balik nnt nk cari! hikhik

Fazleyatul Aini said...

nasi kerabu feveret !

ArELeEz said...

meriahnye makanan dia!

Kuala Gandah Elephant Sanctuary

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم Hai Korang ...gigih mokcik curi masa nak hapdet cerita kali ni #suscuba hihihi  takut terlepas d...