Kek Lapis Hamidah

Bismillah....

kalau ke Sarawak misti kek lapis la antara yang famous ...
kami pun tak nak ketinggalan beli Kek Lapis ...
kak Lin bawa kami semua ke kedai Kek Lapis Hamidah 
kata Kak Lin dia pilih Kek Lapis Hamidah sebab dia masih membakar kek secara tradisional 
bukan semata-mata kek buatan mesin yang tak ada jasad tu 

 masa saya kesaan sempat la menjengah ke dapur ...
memang kemas je dapur dia...
pekerja dia pun bersih je .....
bahan-bahan diadun cara tradisional lagi ...

 di bahagian luar ada Kek Lapis yang tersusun rapi...
memang tak sebanyak kek lapis Dayang Salhah 
tapi bila rasa semuanya rasa yang lain-lain 
bukan rupa lain rase sama je o.k 
 paling win kek lapis coklat cip tu la
memang semua borang yang tu 
tips nak buatkan kek lapis tu sedap yummy-yummy 
bila nak simpan...simpan kat freezer tempat beku 
bila keluarkan nak makan 
panaskan dalam microwave ....

bila panas-panas keluar microwave....hoishhhhhhh ..sedap gilak o.k 
coklat tu akan meltzzzzz.....dan kek tu lembut ..
tak percaya try la buat ...

Sekian. .


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

3 ♡ kas|h beRpanJangan ♡:

ArELeEz said...

leez sker horlick. thorrbahekk.. dr ladang..!

Nabihah said...

bestnya dapat jalan-jalan pergi Sarawak. teringin nak pergi sana jugak.

salam perkenalan dari saya,
Nabihah

Fazleyatul Aini said...

alaaa tak cakap kalau tak boleh order -_-