Makan tengahari di Kampung Budaya, Sarawak

 Hai, 

Sambung lagi hari kedua di Sarawak...
makan tengahari kami pada hari kedua tu dekat Kampung Budaya ...
lepas tengok persembahan ..keluar tu ada kafe dia 

ini lah lauk yang disajikan kpd kami ...
ikan tu rasenya macam masak asam pedas kot? 
pastu sayur campur, sotong masak kicap dan labu masak lemak rasenya
tapi yang special ialah ayam pansuh dan sayur midin tu 
muka bertabah sebelum mula menyerang ..ekekekee 
Kak fit tengok apa la agaknya tu ...menjeling habis 

ye...bagus..jgn malu-malu siapa malu dia lapar ye ..hihi 
sopan je Kak Gie cedok ayam pansuh ye akak? 

Ni lah rupa ayam pansuh dan sayur midin tu 
sayur midin tu sedap! saya suke! 
ayam pansuh tu pun sedap ...ada pucuk ubi kayu dan ayam yang dimasak dalam buluh 
kreatif sungguh diorang kan ...

o.k close up sikit ayam pansuh 

ni nasi saya ...
makan dalam bungkusan daun pisang macam tu wangi....
totally sedap-sedap la makanan kat Sarawak ni :) 


Sekian 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

4 ♡ kas|h beRpanJangan ♡:

Fazleyatul Aini said...

sedapnya huiiii

AkuMalas said...

Gambar-gambar macam inilah menjadi sebab bagiku untuk keluar rumah dan ride sejenak. Thanks. (^^)

Nafira usof said...

terliur pulak baca n3 nih.. trus rasa lapar.. hehehe

ArELeEz said...

masak dlm buluh macam remeh. tp, hasil dia.. perrgghh.. marvellous!