Muzium Kucing, Dewan Bandaraya Kucing Utara

Bismillah.....

Seawal 8.00 pagi kami dah gerak dah 
Kak Lin cakap nak bawak kami pergi Muzium Pusak (Muzium Kucing) 
lokasi muzium ni dekat atas bukit tau 

Ye! muzium ni memang terletak didalam bangunan 
Dewan Bandaraya Kuching Utara 
miawwww ...comel tak ?
hihi...kna ambik gamabr kat sini 
sebab pintu masuk mulut kucing ni comey sgt :) 

tapi kat dalam tu Linda la excited :P 
pandang sana ada Dora ...pandang sini Dora lagi 
(Dora tu siamese cat milik Linda ) 

masuk dalam..mak aihh...
datuk..nenek cucu-cicit Dora semua daa...hahahhahha 
comel sgt ni....unik betul siamese cat macam Dora 
patut lah KAKAK Linda sayang sgt Dora dia 

selain daripada tu ada jugak replika rangka kucing dr besi tu 
dah macam cyborg pulak ...
Ikon kucing yang famous2 pun tak ketinggalan 
ala Si Garfield dan lagi satu hello kitty...

terima lah gambar kami yang sempat mengiau didepan 
pintu masuk muzium kucing ...
o.k readyyy semuaaa....
1,2.....3 ....miaaaawwwwwwwww 

soooo cute kan... 2 model yang berjaya ditangkap 
persian yang lembut dan bengal yang garang ..hahahha
Persian ofcourse la lembut macam Kak Ina 
dan yang bengal tu cheeky macam Ayu ...ekekeke 

didepan pintu masuk gua kucing :) 
kat dalam tu ada macam-macam haiwan berbulu seperti kucing 
kira diorang ni sedara-mara lah ni 
ada harimau belang, bintang dan singa ...

pusara yang menjadi memori ...
tetiba rindukan Juna, Kiuty, gebu dan yang lain-lain  ..huk..huk..huk :'( 
(my cat yang dah tak de) 

kenapa awak so comel ???
meh nak pelok sikit ..haha 
macam yang saya cakap tadi ....
Majlis perbandaran Kuching Utara terletak atas bukit
dari atas tu dapat tengok Bandar Kuching ...so nice
kali ni saya akhiri dengan  pose helang terbang melayang  vs helang patah sayap ..hik..hik...

sekian..


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

2 ♡ kas|h beRpanJangan ♡:

ArELeEz said...

dua2 'helang' pun comel.. he3..

Sara Lynn said...

rindu doraaaaaaaaaaa!! rindu sarawakkkkkkkkk!! =)