Malaysian Agriculture Horticulture And Agrotourism International Show MAHA 2014

Bismillah.....

ada tak sesape yang pergi MAHA 2014?
tahun ni temanya 
 “Agrotechnology – Catalyst For Transformation”
ni kali pertama say asampai kat sana..
kesian kan ? hihi 
Tn.John rasenya kali ke-3 sebelum ni dia pergi dengan family dia ..
kiranya sebelum kami kahwin la...

saya tak tau pun apa yang ada kat situ ...mula tu macam malas juga nak pergi 
sebab panas..hahahhahha..tp Tn.John cakap tak panas lah..
hurrm.... baiklah jomlah kita pergi 

 sampai kat sana memang ramai la ummat manusia ...
hall first tu o.k la tak la sesak sgt ..boleh tahan 
jadi terus memulakan aktiviti snap gambar ..huhu 
sayur herbaponik ni nampak segar bugarkan? ....jadi betul la dalam tu nyaman je...
tak de lah panas ..hihi -____-" 
lagi explore semakin menarik juga .....

tengok tu Limau Hantu ? 
agak-agak apa lah salah limau tu sampai diberi nama limau hantu kan ? huhuhu 
maybe la..ni teori saya je ...mungkin limau tu orang pakai untuk buat ubat kot?
atau halau hantu? hahahha..sesedap rase je buat teori sendiri...ekeke
yang telur buaya tu saya syak sebab bentuk dia ! 

nampak tu buah kelumpang ? sebelum ni saya ingatkan nama tempat je ade nama Kelumpang 
hahaha..kesian lagi sekali :P ppppffftttt 
kat bawah ni ada antara Pemenang pertandingan hasil2 pertanian
(pemprosesan makanan) yang sempat saya snap 


dua kategori ni ialah Sos Cili yang telah dimonopoli oleh orang perak ...
tempat pertama 
Pn.Latipah Bt.Azir dari Kg.Gajah Perak 
dan tempat kedua 
Pn.Norlia Bt Mohamed  dari Selama Perak ...
pergh ...tak sangka mengkome yang orang perak ni pandei buat cili sos rupenya ...hihiihi
tahniah lah yong ye ...keme pun orang perak ..haha..ceh sempat lagi tu :P 

Kategori kedua ialah Minyak Kelapa Dara 
tempat pertama orang Pahang ...Pn.Jamilah Bt.Ismail dari Kuantan Pahang ..
tahniah lah ye! 



 dah malas nak cerita panjang acaner? 
korang layan gambar jela ye ...kalau nak tau details pi google ..hihihi 

kat bawah ni 
Pertandingan Laman Pertanian Sekolah-Sekolah Menengah

menarik hasil kerja diorang ni ..so kreatif 
 ada banyak juga penyertaan ..tapi saya tak snap semua 
snap yang tak ramai orang je ..huhu...

ini tempat ketiga dan kedua 
Ke tiga : SMK Jelai (F) Negeri sembilan 
Kedua - SMK Bandar Baru Sungai Long (A) Selangor ...
tempat pertama saya memang tak snap ...ada cubaan nak ambil gambar ..
tapi penuhnye lah orang nak tengok...so asyik tersnap gambar punggung orang 
so tak payah ..hahahhaa 
anyway tahniah pada yang berjaya ..kalau tak berjaya tahun depan usaha lagi 

dan tak nak ketinggalan sesi bergambar :P 
ade prop kot rugila kalau tak snap kan ..hahah >_<" 
nasib baik Tn.John nak layan wife dia haritu ..dialah tukang snap ..pppfffttttt

o.k la disebabkan fountain kat belakang tu cantik ...
motif sgt kaitakan fountain tu kan ..hihi 
nah belanja sekeping lagi gambar ..hihi 


Sekian. 


2 comments:

Nafira usof said...

x pernah lagi ke MAHA.
x suka sgt tempat yg camnih.. hehehe
tapi nampak sonok plak bila baca n3 nih..:)

adianiez AIDA said...

aida pun x prnah ke maha.
teringin!
sebab time tak kena aje :(

Kuala Gandah Elephant Sanctuary

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم Hai Korang ...gigih mokcik curi masa nak hapdet cerita kali ni #suscuba hihihi  takut terlepas d...