Penjenisan

Bismillah......

Hai korang saje nak sembang....
tajuk tu general sgt sebenarnya..hiksss

korang jenis Type A yang suke berfikir kedepan
 atau Type B yang tak kisah sgt,
biarkan masa yang menentukan nya?
saya adalah type B....ehem..ehem

memang jenis yang tak suke serabut fikir sampai serabut ....
fikir tu ada tapi tak la sampai menyerabutkan kepala ...
tapi Tn.John is Type A ...haaaaaaaaaaaaa
nampak..
dia jenis fikir yang terlalu jauh kedepan...
benda boleh jadi simple dia dah complicated  kan
jadi selalu la kami berselisih faham pasal ni ...ahahhaha
tapi alah bisa tegal biasa.. dah tau sgt dah

contohnya :

dia bila nak kemana-mana dia akan waze jalan siap-siap...
tengok kat mana jem, kat mana ada roadblock kat mana hujan  ...
dan dia akan cari jalan-jalan alternatif walaupun lalu ceruk-ceruk...
hahahha (padahal bukan dia yang cari jalan tu ..saya yang kena...dia arahkan je..pppffftttttttttt
ada orang pakai waze bila tak tau jalan je kan ?

contoh lagi...

bila balik ke rumah....balik dari kerja ke...dari shopping ke mana-mana la ...
saya tak boleh terus pegang anak-anak kucing saya..
kena basuh tangan kaki , salin baju semua dulu ye...hahahha
risau kotor kat luar rumah...
risau ada virus dari kucing kat luar terbawa ke rumah lekat kat baju badan sume...
gitu..



actually benda ni ada kebaikan dan keburukan dia...
pada pandangan saya lah...
baiknya dia well prepared...semua dah disusun teratur

tapi keburukan dia ....
bila perkara tu belum berlaku....kita dipaksa cari itu ini...
tengok itu ini, survey sana sini bagai nak rak ...
tapi...pada yang jenis type B maca saya ni
rasa...alaaaaa...leceh la....hadap je la...apa nk fikir sgt
kalau jem hadap je....kalau roadblock bukan penjenayah pun kan ?
so? ...hahahhaha gitu....

see the conflict was there ..
tapi orang cakap perbezaan tulah yang buat saling melengkapi
walaupun conflict :P

Sekian.






Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

4 ♡ kas|h beRpanJangan ♡:

BaTiK_PiNk said...

Eerk...sama la jenis darah kita, Ros..tapi personaliti saya sama dengan suami awak, well prepare.....saya pun kalau nak pergi mana2, akan google map dulu lokasi tempat tu...huhuuhuh

adianiez AIDA said...

yes benarrrr...
lain pe'el melengkapkan each other.
sorang fikir gini, sorang lagi fikir gitu.
orait aje bagi aida :)

mawar_berduri said...

@BaTiK_PiNkhihihi google sendiri o.k ni saya yang kena ..hahahha tapi dah biasa so o.k lah ..:)

mawar_berduri said...

@adianiez AIDAhaah kalau dia xde susah jgk nk planning pape sebab dia berfikiran jauh ..hahaha