Tumis Teak 5, Publika

Bismillah....

korang suke makan pedas ?
suke masakan melayu?
rindu masakan kampung?
cewaahhh...bajet macam food blogger sgt nih? puiii 
actually tempat makan ni memang lah best ...jadi harus di kongsi dengan  korang 

alamat seperti berikut 

Solaris Dutamas, 1,
 Jalan Dutamas 1, Kuala Lumpur,
 Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia

Dutamas dan Publika is same o.k! tak payah nak confused sgt la kan 
hahahhaa..padahal kitorang yang confused masa tengok alamat restoran ni 
kat Publika ke? kat Mont Kiara tu ke? 
sebab word SOLARIS yang meng'konfius kan kami :P 


ini view di depan kedai 
korang boleh parking valley je kalau pergi ramai dan malas jalan macam weolss...hahaha
sebab ramai mampu lah ko nak parking valley ...tong-tong sorang sikit 
Valley parking kat Publika ni RM15 per entry ye
parking kat area taman depan tu 

kalau pergi awal boley la park kat parking bawah 
lagi murah...tapi kami pergi dah waktu lunch hour kalau cari parking lagi kat bawah?
alamat lah nak sempat makan dlm masa satu jam ....

masa kami sampai kami dilayan sgt baik oleh K.Yani owner restoran ni 
bagus sgt kakak ni ..dia akan suggest menu kat korang 
so tak de la macam terpilih-pilih ter'blur-blur' apa nak makan 
dia cadangkan kami makan yang set sebab ramai kan 
so semua setuju 
dia kira dalam RM 34.00 perhead 

Buku Cerita a.k.a Menu book

 Air dia bagi dua botol 
sirap selasih dan tea O ais...
masing-masing sibuk belek phone sementara makanan sampai 

 Yang ni sotong goreng kunyit 
rasa dia biasa la rasa sotong dan kunyit..hihihi

 ayam goreng pun termasuk dalam set yang kami pilih 
pun rasa ayam tak de lah tetiba rase kambing ke apa ...
o.k tak lawak T_____T : P


telur dadar 
saya suke yang kosong..yang ni berbawang ...
tapi bila makan ngan nasi o.k je,,,,sedappp rupanya :P 


 haaaaaaaaaaaaa... yang ini memang saya suke...
sedap oii....crab soup ...
dia di inspirasi daripada shark fin soup 
sup ni pekat dan sedap lah senang cakap 

semua muke tazabar itu sebenarnya..hahahha
lauk pauk da sampai nasi belum sampai ...
killer dish pun tak sampai lagi 

 yang ni sayur special katanya 
sayur taugeh hijau ni 
saya pernah makan dulu dan tak suke! sebab ada bau pelik 
tapi yang ni amazingly ! tak de bau pelik dan sedappppppppppp 

 selain tu ada siakap masak pedas rasenya 
nak cakap 3 rasa macam bukan 
yang ni pun sedappp...ikan rangup ...memang habis sampai ke tulang la kena ratah 

 Killer dish is daging maut! 
memang maut oiii..pedasss dan sedap gilaaa...
mana tak gila kau ...bila suap je fuhh pedas ..
lagi pedas lagi sedap ....berasap telinga! hahahhaa
terbaek boboboi ! 

Finally sampai la dessert ni 
mango jelly rasenya 
lepas makan daging maut yang super pedas dapat pulak jelly mango ni..
alahai nyaman tekak ..memang terbaik 

 layan jelah gambar drama diorang ni 
hahhaa..sinetron sgt 
pi la buat casting berlakon uolsss

 bukan senang nak dapat pic Cik Aini tersenyum gitu ...ahhahha
asyik la buat muke macho dia :P 

 kami pergi berlapan haritu 
bila-bila boleh la pergi lagi ...
sebab daging maut tu memang buat terkenang-kenang ceewahh ..
hahahha


Sekian 




Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

10 ♡ kas|h beRpanJangan ♡:

adianiez AIDA said...

best nampak semua nya.
tapi, parking rm15 per entry??!
aduhai...

ArELeEz said...

oo.. daging maut, ek! hokay2.. fine2.. dah jot down dlm list places 2 eat. tq lah sbb kasik info yg b'informasi. he3..

BTS said...

bekas minuman tu menarik sekali

Raihanah Ahmad said...

bestnya semua food tu, kena pi jugak la nanti

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

LYAfrina said...

Yummm,,, nampak sedap...
Syka mkn pds2.. tp sjk kna operate apendiks mmg kna control la mkn pds2 nj

LYAfrina said...

Yummm,,, nampak sedap...
Syka mkn pds2.. tp sjk kna operate apendiks mmg kna control la mkn pds2 nj

LYAfrina said...

Yummm,,, nampak sedap...
Syka mkn pds2.. tp sjk kna operate apendiks mmg kna control la mkn pds2 nj

LYAfrina said...

Yummm,,, nampak sedap...
Syka mkn pds2.. tp sjk kna operate apendiks mmg kna control la mkn pds2 nj

Sara Lynn said...

let's makan lagiiiiii!! **sambil membuka buku kira2.. hahaha