apa je yang terlintas

 Bismillah.....

Nak fikirkan tajuk yang sesuai pun malas...
asalkan ada tajuk sudahhh....tak payah nak fikir ayat bombastik la kan ...hihi
cerita pun gambar apa yang lalu dulu kita cerita 

nak blog walking ni tapi masih belum cukup masa..
ceewah macam la engko aje yang busy kan ...huhu sorry korang 
petang nanti kalau balik lewat sy singgah tau ....


ni gambar  Empangan KKB ...
terjumpa gambar lama ...
dan gambar yang terbaru ....nampak ketara kan pengeringan air kat Empangan tu 
betul ke ayat pengeringan tu? lantak lah kan bukan exam bahasa melayu kan ? ekekekke

 ni petang ahad lepas..singgah kedai nak minum....panas sgt cuaca ..cepat je haus 
pastu tengok menu ada kerang bakar ...
sedap jugak kan buat kudap-kudapan 
huhu 

 Hari jumaat 3 minggu lepas rasanya 
temankan Cik Add ngan Mak Lang Linda nak beli kasut mandi tepi laut 
ceit...seronok la diorang bercuti tepi pantai ...
singgah makan kat Ahcheng Laksa...
sedap oii laksa dia 
Laksa ikan sekoq 

nasi lemak Cik Add tu pun sedap katanya 
ramai orang makan kat situ tengahari 

 jumaat minggu lepas ikut Linda balik rumah 
jumpa la budak-budak bulus Linda 
paksa diorang bergambar 
masing-masing muke malas nak layan sgt ..hahahha
padan muke 
yang black hensem tu Don namanya
yang bershadding tu Dre namanya
mama dia Dora ...tapi mama nya amukkan tak mo ambik gambar 


Ni si Jantan nan seekor 
Ginger...dia mengiau-ngiau meleser-leser  kat kaki saya ..
mintak usap dia la tu 
saya pulak sibuk dok wasap ...hahaha 
elok sy letak je phone 
dia terus lompat naik atas kerusi baring atas phone 

moral of the story ...gadget memang meleka kan 
ni kalau anak ni tak ke kesian terabai mak sibuk main phone...huhuhuhu
ni anak bulus pun dah rasa serba salah saya ...



sekian 

9 comments:

Miss Layaleya said...

ros, just nk share.. akak2 kat ofis saya selalu pesan, kalau org yg baru kawin atau org yg dh kawin lama tapi susah nk dpt anak, cuba elak dari main dgn kucing atau bela kucing.. ntah katanya sebab hama ke apa ntah.. diorg dh pesan awal2 kat saya.. just nk share dgn awk.. lari dr topik jap.. :)

babYpose said...

Memang view fantastik tu MB, memabg kalau makan laksa orang mualaf ke letak sekor ikan, sedapp :)

wahida said...

sedapnya laksa tu...teringin nak try laksa ahcheng tu...

Mommy Cici said...

heheh betul tu ah cheng laksa mmg sedap. dulu selalu makan situ. ni sejak lepas beranak org kata jangan makan laksa terus terpadam niat nak makan walaupun dah lebih setahun dah. hehehee

Qhaifa Nur said...

Sejuk mata memandang tgk empangan tu...

Terbaeklah laksanya...ikan sekor tu...sedapnya

Puan Kutu said...

memang nmpk sedap laksa ikan sekoq tu.kerang pun alahai terliur dibuatnya.haha..

comel2 anak2 bulus tu ye

Siqah Hussin said...

Nak kena cuba Ah Cheng Laksa! Tak pernah makan pun. Hii

Yati said...

Tak pernah tengok laksa dia letak ikan sekor camtu. Mesti meleleh.. hehe.. comei kucing-kucing... ^_^

adianiez AIDA said...

risau jugak sebab ujan x turun kan.
sure la empangan pun kurang air.
risau sgt...