The Gate 1 Kitchen

Bismillah....

Isnin selasa saya cuti .....Hari Rabu ni baru masuk ofis...
memang rasa Rabu tu macam isnin lah...
orang lain dah sampai Johor awok baru nak panas enjin ..ahahaha

#ketinggalanberbatu

nak sembang pasal sebuah restoran ni 
tengok deko nya macam hipster lah ..
makan santai-santai ...ditiup bayu petang 
dengan kerusi kayu ...nampak menarik 

alamatnya 
Persiaran INSPEN, Jalan P 14 I, 
Kampung Dato Abu Bakar Baginda,
 43000 Kajang, Selangor,
 Malaysia 
Telefon:+60 19-671 8984

jadi kami berdua gigih la waze pergi sana semalam 
ni menu yang saya pilih ....
chicken chop with cheese kot nama dia 
first impression 
nampak menarik ...

ini gambar dari FB page diorang 
sebab semalam HP saya bateri yillek ...tak dapat snap banyak gambar 
jadi nak buat entry kita buka la FB diorang ni 



cara nak pergi sana waze je 
The Gate One Kitchen 
Inshaallah sampai ....nanti kalau kedai tu ada di seberang jalan tak pe 
jalan je straight ...nanti ada port boleh U-turn di depan sana 

betul-betul tepi jalan 
sebelah tu umah ketua kampung...hihi 
eh? betul la ada sign board jangan parking blok jalan masuk rumah  ketua kampung pulak 
hihihi 
Ni bahagian dalam kedai 
kalau tak nak open air boleh makan kat sini 




ni antara  yang saya ambil dari IG 
kalau nak survey lagi boleh tengok kat IG diorang 



Ni komen saya : makanan kurang rasa sikit , 
tawar.. minuman pun sama....kalau di tambah rasa pedas, masin , lada hitam 
 dan daging perapan diperap sebati misti lagi umpphhhh 


plating : 3 star
Taste : 2 star 
Environment : 4 star 
Price : 4 Star 


sekian 



12 comments:

wahida said...

jauhnya ko berjalan cari makan nok...hehe..

idzwa kamaruddin said...

terliur pulak dahhhhh tgk petang-petang mcm nie!

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@wahidahari cuti mampu lah nak jalan jauh..kalau tak harappannnnn ..ekeke

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@idzwa kamaruddin aipp control2 kang meleleh air liur org sebelah nampak...hihi

Mommy Cici said...

chicken chop with cheese? wah nampak menarik. tapi chicken chop dia goreng ke grill ye? apa pun, semua makanan nampak sedap sangat

Miss Layaleya said...

x jd nk try bila tgk review.. hihi..

Siqah Hussin said...

Rating untuk rasa hanya 2 star. Tak nak lah pergi. Hihi

Aiezza Sue said...

mungkin sesuai untuk yg mcm akak kot.. x suka manis2masin ke berperasa sgt tu tapi jauh nun ke kajang jumpa sate dulu la pulak nanti :)

ArELeEz said...

'beverages jagung' tu kiut.

Ummi Khalif said...

Nampak menarik ye makanan tu..

Puan Kutu said...

Nampak menarik dah sedap.makanan western ni memang kena sangat la dengan selera tekak sy

LYAfrina said...

kena perbaiki lg rasa tu..2star..msti x brape ok tu