Menu gemok mok mok mok...

Bismillah....

selalu orang sibuk cerita menu diet kan ?
hari ni kita nak share menu orang gemuk makan ...hahahha

Orang mana tu ? orang yang tengah menaip ni lah 
dah gemuk mok mok mengeluh ..pheww..pheww 
tapi masa makan bukan main lahap lagi..wakakkaka 
sedeh! 

meh la sesape yang nak gemuk meh follow menu sehari saya kelmarin ye 
sehari punya ni ! sehari ! sehari! effect gema...hahahha 

7.30 pagi -8.00 pagi

meehon goreng + sotong + udang 
limau Ais 


10.00 pagi 
Nescafe Dolce Gusto - Cortado Espress Macchiato 

11.00 pagi 
kit kat 2 bar 



Tengahari lunch  1..00 pm 
 Nasi putih, sayur dan ayam masak kicap 
kuantiti sesedap rasa 

2.00 p.m 
lepas makan nasi ni kira dessert la 
Durian Cheese cake..
sedapnyaaaa nyumsss
satu slice RM 10.00 ..pitammm 
nasib baik sedap 


3.00 p.m 
makan kudap-kudaop 
 kacang bersampah ni dari Cambodia 
nampak pelik tapi sedap..haha


5.00 p.m 
roti sedap ni 


 malam 10.00 p.m 
Tn.John baru balik kerja dia minta goreng ni je nak makan 
saya makan lagi bersama dia 




lepas ni kalau saya rasa saya gemuk 
saya akan buka blog dan tengok balik tabiat makan saya ni 
haishhh...geleng kepala nengok nya 
hahahahhaha

lately rasa lapar je...x boleh duduk sajerase nak makan
cemana ni ? sebab dah tua ke apa?
mih..mih..mih 


adoiiiiiiii 

sekian . 






Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

15 ♡ kas|h beRpanJangan ♡:

beautiful_rose said...

wah...masih bergiat aktif berblog ye....

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@beautiful_rosehihi..tenggelam timbul jugak kalau rajin o.k la ...datang malas idok ler jugak..

Miss Layaleya said...

hihi.. saya pn mkn x hengat dunia.. bila nk kurus pn xtau la..

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Miss Layaleyayeaayyyy welcome back !

Fazleyatul Aini said...

akak dah redhaaaaa akak gemok sampai tua dek hahahaha -_-

Siqah Hussin said...

Bersungguh mawar makan nampaknya!! Semua nampak sedap! Paling siqah suka semestinya menu jam 10 pagi. Hihi. Sedapnya! Nak kurus nak kurus tapi siqah pun masih camni gaya makan. Acane? Hahahaha!

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Fazleyatul Ainitak pelah gemok is awesome..hahaha

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Siqah Hussinhihihi....ni la masalah sy siqah...dah lama..tapi susah nak dapat kesedaran...makan macam tak ingat donia..hahaha

wahida said...

ok lah tu...boleh join aku..sbb aku pun sukaaaaaaa makannnnn...

alah nok, makan je lah selagi boleh, kang dah sakit, tak merasa...
eh! ayat penyedap hati sangatttt...ekekek...

IBU SUNARTI DI KALIMANTAN said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Nafira usof said...

semua makanan tuh buat zura telan ailioooooo!!!
paling best puding durian tuh. Allahu nikmat yang x dapat di sangkal lagi. sedapnyeeeeeee.

takpeee.. lepas makan boleh senam bakar kalori balik. hahahahaha

Puan Kutu said...

wow ada jugak sharing makanan bg gemuk.asal makan byk je tak kira la menu apa pun..senang je nk gemuk kot.nk kurus tu la yg susah.hehe

Aiezza Sue said...

awat akak xpernah jumpa lagi cheesecake durian gitu.. menggoda sungguh kelihatannya

ArELeEz said...

ok.. 'kacang bersampah' tu name dia win! ha3..

Mommy Cici said...

hehehe sama lah , dah makan tak kenyang lagi . rasa nak nguyah je. mayb sebab keje bwh ekon kot tu buat lapar. haha ekon pulak disalahkan