5S Corner / Sudut 5S

Bismillah

memandangkan 5S memang post popular yang menaikkan statistic blog saya
jadi hari ni nak share lagi mengenai amalan 5s di pejabat :)

kepada yang baru nak amalkan amalan 5s...
ni ada idea sikitlah macammana nak buat 5s Corner atau sudut 5S

Contoh 1 : zon Helang memang diorang siap letak gambar helang menyambar gitu ..
sungguh kreatip ye ....

Contoh 2 : Zon Raffelesiatapi gambar rafflesianya tak de yang ado bunga orked ...
tak kesah lah jah ...janji shantekk..kannnn

contoh 4 : Zon Penta S

Penta tu lima kan ? so ni misti nama diambil dari situ lah kot ...

Contoh 5: Zon My Origin
Tadaaaaa... ni zon 5s ofis saya sekarang :)
memandangkan seksyen kami mengeluarkan sijil Tempasal
atau Certificate of Origin...
jadi bos kami pilih nama ni ..shanggih kannnn ? hihihihi

Contoh 6: Zon Gemilang

yang ni zon lama ofis saya ...
masa belum pindah ... :)
sekarang dah tukar nama baru


o.k Sekian...

4 comments:

Lya Colours said...

boleh buat kat rumah jugak kan
agar rumah x bersepah macam kene bom. huhu

BENA said...

bena nex week pon kne g kursus 5s ni tau sis. errrrr :)

ida said...

macammana nak buat di pejabat kerajaan? adakah kita perlu buat hanya pada satu ruang sahaja cth bilik mesyuarat atau keseluruhan pejabat?

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@ida
biasanya dibuat kat dinding di bahagian luar pejabat ...pejabat saya pun sememangnya pejabat kerajaan .. :)