Kisah genap Setahun dan luahan hati

Bismillah ....

pejam celik setahun sudah bergelar seorang isteri ...
rase macam baru semalam bersanding ...
rupenya dah setahun berlalu ..
Tanggal 4 Jun 2011 kami telah disatukan ...

Memang banyak suka dan duka dalam hidup berumah tangga ni..
yang paling penting Sabar dan sentiasa mohon kepada Allah agar jodoh dipanjangkan hingga
ke akhir hayat ...Insyaallah

Sepanjang setahun kami hidup bersama ....
kami tak ada masalah yang betul2 besar melanda ...
bergaduh kecil-kecilan tu biasala....
tapi memang tak de la adegan pistol kat kepala atau pisau kat perut tu ..hahahaha
stakat meniarap dalam bilik sambil dengar walkman tu biasa la khennnn...hihi

semalam memang tak de pape special celebration pon...
kitorang kan hari-hari special... boleh gitu ? hihihihi...
semalam setengah hari saya terpaksa menunggu kat Hospital ...
menghabiskan masa kat situ dengan menunggu ......

sedih jugak la..orang lain ulang tahun perkahwinan yang pertama
sambut bertiga ....awak plak sambut sensorang kat hospital plak huhuhu..

dari jam 9.00 pagi ... sampai jam 2.30 kat situ ...
bosan btol ...last2 ambik 2 gambar ni mms kat Lynda
punya la bosan ...

pastu bila masuk office ramai la yang tanya ..
tau memang niat diorang semua baik ...
nak tau apa yang berlaku ...
saya sihat-sihat saja ...

tapi hati ni terguris jugak la bila
ada yang mengusik seolah-olah saya pregnant...
sedih tau ....kadang2 benda macam ni boleh spoil mood
sape yang tak sedih...
tengok Pn.Mimi dah ade Iress yang cun like mummy like dotter
Cik Su pon dah ade Adel Irfan yang kachak
Pn.Beth lagi best ..dah ade sepasang pon :)
Harraz dan Irdina... bestnyaaa...

tapi tak pe lah take as positive ....
saya dan suami happy dan bahagia dengan kehidupan kami ...
memang kami enjoy our life together ...
jadi ..tak pe lah rezeki tu belom ada ....
mungkin tak de rezeki anak lagi ...
ada rezeki lain untuk kami ....alhamdulillah
terima kasih Allah ...

semalam saya pergi wat check up ...
dan berjumpa dengan Dr. Kiren Sidhu
doktor dari klinik specialist Hospital Pantai..
Dr. Kiren bagitau saya semalam ...
saya ade masalah sikit ... tapi tak serius ...
jadi untuk mengelakkan perkara yang tak diingini pada baby ...
saya telah disarankan untuk tidak mengandung dalam masa 6 bulan ini sementara
dalam treatment ...PAHAM ? so jgan la dok tanya lagi o.k

jadi saya dan suami rasa itulah yang terbaik ...
saya nak betul-betul sihat ...
saya tak nak anak saya nanti bermasalah ...

jadi kawan-kawan semua tolong jgn tanya tentang baby doakan kesihatan saya ye ...
semoga saya dapat menambah ummat nabi Muhammad s.a.w
yang berkualiti suatu hari nanti
Insyaallah..... amin







4 comments:

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Salam singgah,

Insyaallah, Allah swt mendengar setiap doa hambanya..macam saya, Allah swt beri 2x tapi dedua ditarik balik.. Boleh jenguk blog saya nanti ;)

eda shamieda said...

Insyaallah..ade rezkinye 2 nnt..jgn menyerah kalah..Allah dh tentukan rezki masing2..aku doakan semoga ko cpt2 sembuh..xpe..buat sementara ni harraz n irdina leh jd anak auntie ross..

Mimie said...

uikk tiba2 nama puan mimie di sebut di sini.. mekasih ye puan ross. sabarlah ross. sepupu saya ada yg 5 thn kahwin tak dapat lagi anak. kawan saya ada yg 3 thn menunggu baru jadi kenyataan, tuhan dah susun sebaik-baiknya. abaikan la org2 yg slalu bertanya itu-ini. jawab je belum ada rezeki. rezeki tu dari Allah swt. kita hanya merancang selebihnya kerja Tuhan. chill ok.. :)

Lya Colours said...

semoga dikurniakan kesihatan yg baik2 ye
pasal anak tu, rezeki dariNYA. insyaAllah akan ada rezeki tu. yg penting jaga kesihatan dulu