Kad Pengenalan Baru

Bismillah ....

pada awal bulan haritu ..kami dua orang telah berjaya buat IC baru taw ...
bukan main payah nye lah nak ajak Tn.John pegi JPN buat IC ..
jauh la...
malas la...
ramai orang la...
haish..seribu satu alasan lah kiranya ...huhu

Pegi ngan Tn.John pada jam 9.00 sampai Putrajaya 9.45...
pastu tengok dah ramai ummat ....
ambik no. sekali dapat No 224 dan 225
kat kaunter baru no 85...alahai ..jauh giler .....

tapi nak tau tak ....Servis diorang cekap dan laju taw ..
tak lama mana pun kami tunggu ...
saya bayangkan kna tunggu sampai after lunch la agaknya ..
sekali dalam 11.00 pagi kami dah siap ambik gambar sume
dah boleh balik :) ...mari tengok...ini IC baru saya :) ..
gigih je ambik gambar IC Menyengih cenggitu ...hahaha
pantang nampak kamera namanya...:P

IC baru ni lebih berkualiti dari IC lama ..
cantik ye..pada sebelah gambar yang kecik tu ..ghost picture tu ...
ada peta malaysia...kena telek betol2 baru nampak ..
gambar berkilat ..pastu ada lagi satu gambar kita kat bawah tu kalau tengok bawah cahaya biru

kalau sesapa nak buat IC baru ...
boleh berbuat demikian di Jabatan Pendaftaran Negara yang berdekatan o.k...
kalau nak cepat ....silalah pergi ke JPN, Putrajaya
boleh siap dalam masa 1 hari bekerja ...:) cekap btol :)

Ibu Pejabat JPN Putrajaya dan JPN Ibu Negeri beroperasi setiap hari

8.00 pagi-5.00 P.M
waktu rehat
1.00 - 2.00 Petang
Jumaat
8.00 -5.00 Petang
Waktu Rehat
12.15-2.45 petang

Sabtu dan Ahad
9.00 pagi - 2.00 P.M
(JPN Melaka beroperasi 8.00 pagi – 1.00 petang)

kalau nak tau details bagi negeri lain ... tengok kat sini --->
waktu operasi JPN

actually dah lama nak buat N3 ni ..tapi takot Nurul marah..hahahha
pergi JPN tak rojer2 dia.... iolsss pergi ngan Tn.John
jadi malas lah nak ganggu Nurul ngah koje khennnn? alasan typical btol lah ..
ni Nurul dah tau ...jadi bolehlah buat entry :P
Nurul sayang tak marahkan?? huhuhu


Ni IC lama yang dah patah ...
haishhh....letak dalam casing plastic tu pun boleh patah ...
aiyoo....ganas arggghhh

O.k ..sekian





4 comments:

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

IC baru ni kena simpan dalam casing besi .. jangan patahkan lagi. hehee

Dba Dealova said...

lepas ni simpan elok elok :)

ArELeEz said...

eh! nama kita lebih kuranglah! leez = ROZLIZAWATI. ;)

CIK NURUL said...

hahhaha takut;) tau pun...next time wat lg:p