Kesian !!


Bismillah

tengahari tadi masa pegi beli makanan ...
Lynda kawan saya si PA yang Gojes terkena berdas-das tembakan ...
sadis betol...Kesian dia...
habis baju dia kena tembak dek budak indon
yang jual nasi kukus yang cuai lagi tak reti 'say sorry'
alahai...sabo jelah...

Budak tu terpercikkan kuah nasi kukus
yang berminyak itu ...
dah la berminyak..ade bau kari la kat baju Lynda ...
pastu budak tu geleng kepala dan hulurkan sehelai tisu sahaja
memang tak ada perkataan "Sorry atau Maaf"
ish..ish...ish ...ish....
Kesian .. #sekali lagi

Tengok tu ..banyakkan kesan kotoran ...
dah la kat ofis...lagi 4-5 jam nak stay kat ofis ni ..
harus lah kna basuh .....kalau tak mmg tak selesa ...
Kesian kat Lynda #tigakali .

Jadi kami berdua gigih lah menyental baju kat ofis huhu...
dah la berus pun tak de ...harapkan sabun cuci tangan je ...alahai
nasib baik ade hand dryer kat ofis...boleh keringkan baju ...hoho
#multi function :P

petua orang ...kalau nak hilangkan kesan minyak yang degil boleh lah :
:: gosok bahagian yang terkena minyak tu dengan sabun mandi (jenis buku)
atau pun...
::sapukan bedak talkum pada kesan minyak kat baju tu ...pastu baru cuci

jadi kami pakai petua kedua...pakai bedak talkum je ..

dan setelah setengah jam didalam bilik air ..
ini saja hasilnya ... :(
tapi o.k la tak la teruk sgt macam mula2 kna..
dan bau kari nasi kukus tu pun da ilang ...

sabar ye Lynda kawan saya si PA yang gojes :P ....
Kesian #kali keempat :P


Sekian
..eh..macam hampir kan kesian dan sekian :P hahahah






2 comments:

Zana Adieyza said...

boleh pulak xde mintak maaf.. teruk betul..

kesian Lynda... sekian komen saya.. hihihi

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

duh kesian nya, kalau saya memang dah saon .. takpelah, nasib baik ada kawan2 yang juga gojes. tolong bersih dan keringkan baju..