Makan tengahari

Bismillah ..............

ini ialah menu makan tengahari saya hari ini ...
RM 6.00

Jemput makan semua.... ^___^

mahal tak?
rase macam mahal plak rini


Sekian







Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Entry pendek cepat-cepat laju-laju update

Bismillah

hari ni tak mo cakap panjang-panjang ...
cuma nak nyanyi ...

"Begitulah awan nano..nana..nana....nana...nano..nano ..nano"
bayangkan Johan RL yang sedang menyanyi ...hahahha

Sekian ....

kuang...kuang..kuang





Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Kisah Syiling baru dan Bean Bag Chairs

Bismillah ...

hai korangggg ...tetiba eksaited je bunyinya ...hihihi
mane tak nya..minggu ni kerja dua hari je ...pastu ai cuti yew...
nak balik perakkkkkkkk ...hoyeee

masa hari sabtu lepas...kami pegi la jenjalan kat TESCO ...
ade la bli makanan kudap-kudap sikit ...
masa nak bayar kat cashier ...
bagi dia RM50....jadi bakinya ade ringgit dan 25 sen ....
ntah kenapa...adik manis cashier tu
macam eksaited plak nak bagi aku duit syiling baru ....hahahha

sebab ape aku cakap dia eksaited?
sebab dia cakap kat aku
"kak ade duit 50 sen tak ?"
aku jawab "tak de"
pastu dia cakap .."akak cuba la cari 50 sen"
aku pun korek la henbek aku...skali cukup la 50 sen...
rupanya dia nak tukar 50 sen aku ngan duit 50 sen baru ...huhu
thanks ye dik .. ^__^
ape lagi keterujaan jugak la aku ..trus snap gambo ...kuang..kuang..kuang ..hahaha
ni duit syiling baru ..50 sen dan 20 sen ...
50 sen baru besar 20 sen lama...tapi bulat ade ketak2...
duit 20 sen baru sebesar duit 10 sen lama....

pastu pada hari ahad...awal-awal pagi lagi kami dah bersiap-siap...
nak kuar menuju ke selayang (area Batu Caves )
aku ade date ngan Yana .....Yana ni tokeh Bean Bag Chair
Tuan John dah lame cari nak beli kerusi ni ..
tapi baru semalam kami berkesempatan nak beli ...
gambar ni snap mase kat showroom Yana...
tuan John ngah try duduk ...
memang best la Bean bag ni ..empuk...banyak design plak tu
kalau duduk rase cam malas nak bangun ...hahhaha

kami beli yang ni ----> here
tapi kaler dark brown....
gambar mase dah bawak balik rumah lupe plak nak snap ...
balik trus landing ....oleh kerna bestnya landing kat bean bag ni ..trus tertido ..huhuhu

kalau sesape berminat ...boley la ke blog Pn.Yana ye
Bean Bag Chair Malaysia







Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Nasi Hangit

Bismillah ....

ni bukan cerita periuk nasik aku mahupun nasik yang aku masak hangit ...
tapi tak tau la sape yang memang feberet dia masak nasi hangit ni...

kat umah aku....
asal malam ngan pagi misti ade bau nasi hangit ...
asal bau nasi hangit tau la tu dah pagi ...
dah macam alarm plak nasik hangit tu ....
tiap hari ade bau ...
kuat plak tu bau dia....



hairan bin ajaib betollah ...
aku pun tak tau sape punya keje ...
memang spesis makan nasi hangit kot?
macam garing2 krup...krap..gitu ye? haishhhh
musykil2...

Tuan john syak bangla rumah bawah tu hah ...haishhhh






Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

kisah suatu petang yang tak berapa damai

Bismillah

Al-Kisah petang semalam.....
kononnya nak makan Char kuew tiaw Malis
balik kerja trus la gerak kesana...sekali dah sampai ........ TUTUP !!!
aduyai ..sakit hati dah ni ...huhu

o.k...gerak la nak balik rumah...
skali hujan lebat gilo....diikuti kilat sabung menyabung ...
kalau ingat balik ..seram oiii...jalan plak tak berapa nak nampak ..ngan licin ..
dah pakai raincoat pun habis basah ...sakit hati 2 kali ..hahhaha
masa tu mula la bermonolog dalam hati diselitkan tiupan amarah dari syaitoonnn...
"Haish...kenapa la Tuan John ni tak nak bawak kete? penat je bayar bulan-bulan kan ?"

huhuhu...sekali dalam hati terfikir plak ..
"tak pe lah ..ni pun dah kira bagus dia nak ambik dan hantar tiap hari...orang lain ado?
tak kira hujan ribut tetap dia datang ambik wife dia ni hah"

Moral of the stories... Kena bersyukur ok!!! :PPP

perut plak da mula la berkeroncong ...nak-nak hujan sejuk..sejuk kan ...
skali Tuan John berenti kat mini market 99 speedmart tu ..

turun moto dihulurkan RM 10...berserta ayat "pegi beli tepung , balik goreng ayam"
hohohoho..."Baiklaaaaahhhhh"

jadinya dengan basah lencun gerak la aku terkedek-kedek ke kedai tersebut..
sampai depan pintu ...cam tak sampai hati nak masuk kedai..
basah ni..kalo aku masuk..habis basah kedai tu ..kena mop plak budak2 nih ...
kebetulan ade budak yang keje kat mini mart tu kat tepi pintu tu ...
mungkin dia tengok muke kesian aku ni hah ...
trus dia tanya "Akak nak beli ape ? "
aku pun...terus la jawab ..." Dik tolong ambikkan tepung goreng ayam boleh?"
dia trus jawab .."boleh2..akk tunggu jap ye ..."

terima kasih banyak2 la dik ye ....

balik rumah ...kuarkan ayam dari dalam peti ..rebus telur ..
potong bawang ..potong timun..
keletong..kelentang ....akhirnya siap ..
makan malam yang simple menggantikan char kuey tiaww Malis :(((


ni ayam yang dah bersalut tepung sedia untuk digorenggg :PP

tadaaaa....ayam yang dah siap digoreng ...
tinggal 2 ketul yang lain dah habis tuan john ratah ...hihi
berulamkan timun jo :( .....
Opss...abaikan kari yang comot kat tepi pinggan tu yew :PP
bukan nak masuk masterchef kan ? kalo tak kna la wat plating cantek2...hahahha


takkan nak makan nasi ngan ayam goreng saje kan?
jadi trus buat kari telur ...sbb telur jo yang ado ...
ayam dah goreng tak ley la nak buat kari ayam ?
tak pe ..janji makan berkuah ...huhu

Sekian









Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Raja Lawak 6 : Komen Episode 1

Bismillah ...

dah masuk episode 2 baru nak komen episode 1 punya ...hahaha...
yappedaaa...tak pe lah ...
ape salahnya kan ? ni pendapat individu ...
lagipun bukan ade markah ke hape kan ?
sape lah saya nak menilai ...bukan juri pong .... :PP

...antara peserta yang jadi pilihan ...
disebab kelawakkan merekanya yang membuat saya tersengihNye lah kan di depan tv

1. Kumpulan Shiro
Shahrol Azizie Bin Azmi dan Mohd Hanaffi Bin Razak
Cif Kecil : Taukeh
yang menariknya ... salah sorang tu suara dia sebijik cam Jep Sepah...
pastu buat lawak tiru ayat2 dalam Ombak rindu ...hihih2. Kodan
Mohd Shahdan Bin Salleh
Cif Kecil : Taukeh jugak

lawak dia o.k...menarik jugak ...nyanyi lagu stacy bunyi arab ..huhu
dan dia merupakan satu2nya peserta solo..

3. kumpulan Albob
Syed Umar Mokhtar Bin Syed Mohd Ridzuan & Syed Ali Mubarak Bin Syed Mohd Ridzuan
dua beradik kot diorang ni ?? ntah la ...nama macam ye je :PP
Cif Kecil : Yus

serius lawak.... cakar pintu macam garfield ? hahaha...ade la 2 3 benda yang lawak ..
" kalau sauk macam ni mau seminggu terdongak..kalau letak gini mau tenggelam separuh "
hahahhahaha..4. Kumpulan CUIT -- aku rase yang ni paling best malam tu
Cerita utara Insyaalah terhibur :)))
Mohamad Ikhtiarudin Bin Naina Mohamad, Azmir B.Aziz & Ahmad Shazli Bin Hasim
Cif kecil : Yus

antara ayat lawak yang best yang aku ingat :
"kenapa lampu ni tak cukup terang? "
"hey syeikh, hang kalau pi tang mana pun ...memang tak berapa nak cerah"
"Owh..lagutu ka?"hahahhahaha

"sat..sat aku lupa..aku jadi apa ?"
"hish..budak ni , hang pak tam dia etong"
"etong ? kalau tukaq nama jadi aaron aziz ka boleh dak ?"
"haish, mana buleh"
kalau gutu, Farid kamil?
..........................
shahizey sam? hahahaha

banyak lagi dialog lawak dia.. kalau nak tengok layan ni

lastly ....
Johan ngan zizang ...
memang the best lah ... :))))


Sekian




gambar dan info kredit to : Raja Lawak Astro


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

BR1M : Masih boleh hantar borang

Bismillah

tadi temankan member submit borang BR1M ayah dia kat Lembaga Hasil ...
Mak aih ...ramainya orang ...
dulu diorang bukak kaunter kat lobi bawah tu ..
so memang luas ...kalau ramai pun tak pe ...
setelah masa dilanjutkan ...kaunter tu di buka kat ruang lobi depan lif kat tingkat 8...
kalau ade sesapa yang rase nak hantar borang lagi...
bolehlah berbuat demikian ...
kalau nak hantar kat Lembaga Hasil Jalan Duta ..
sila ke blog 8A dan naik tingkat 8 ..tengok la ...bukak 2 kaunter ...ada 3 orang ..
mau lemas orang jaga kaunter tu ..
huhuhu...sbb ruang kat situ mmg sempit ..


Ni lah wajah adik manis yang sedang tolong isi kan borang ...
diorang datang tak isi borang ...adik manis tu yang kna isikan borang ..
haish ....mmg perlukan kesabaran ..huhu
nak ..nak yang datang tu mak cik pakcik dari berbilang kaum kan ?
haish...semoga tuhan memberkati jasa baik mu adik manis ...huhu


Sekian.






Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Rezeki Jumaat :)))

Bismillah

Alhamdulillah ...kenyang o.k...
pagi tadi ade jamuan seksyen ..
bab-bab makan ni mmg i loike :PPP
yolah boley makan sampai lebam ..free pulak kan ?
hihi...rosak diet ai taw...kuang..kuang..kuang...
tapi tak pe lah kan ? 3 bulan sekali ...

Memang banyak makanan tadi ..
Jamuan Port Luck la katakan ...
memang la banyak makanan yang ado ...
perut da kenyang...mata pun ngantok ..
malas nak taip panjang2..layan la gambo ni ye :P
nak jemput makan sekali pon tak ley kan ?
tunjuk gambo siksa perut anda jolah ye :PP

maafkan saya...(baca dalam nada Johan Raja Lawak) hihihih1) kami sedondon :))
2) makanan utama : Nasi lemak ayam :))
3) Kek Birthday bulan 11 hingga bulan 1 ^____^
4) kuih muih : Samosa
5) pelbagai kek : Kek Swiss roll
6) Dessert : fruit cocktail
7) Buah-buahan : Pisang , limau dan anggur
8) Kek Coklat moist yang ni blogger jugak yang buat taw
jemputla lawat blog beliau
Cik Nur FiyzZa

lupa letak no : apam polka dotttt ....dapnyaaaa...saya sukee...
lupa letak no : ape ke nama kuih ni? lupa la plak ....sri muke ek? ye kot? huhuhu
lupa letak no : karipap yang yummy-yummy 10) kuih apam pink ngan kelapa
11) samosa lagikkk??? ...tersnap 2x ..tak pe yang ni close up :P
12) Butter cake kan ? hihi 13). Anak dare tengah cedok sambal ..hihi..
14). happy birthday Mr.Gan
15). Anak dara swett 17 ni ..hihi
yang tengah tu la blogger yang pandai wat kek coklat dap..dap tu :P
lastly ...Puan John n cik Ayu a.k.a Cik Salju ...Cik lagi o.k ..hihi

Sekian -








Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Mr. Os (OSBON Maharaja lawak Mega) yang sporting

Bismillah ...

Tengahari tadi masa lepas ambik wuduk ..
nampak en.Azmir ngan seseorang ...dengar suara macam kenal je ...
tapi dari belakang tak confirm sgt sape kan ? lagipun nak pi solat dah ....

tapi masa nak solat tu dah gtau kak Sam...
tadi dengar suara macam Mr.Os tu la kak Sam..tapi tak sure ....

dah settle sume nak hantar surat yang My Bos minitkan pada En.Azmir..
so jengok la kat bilik dia..
nampak ....sah tu Mr.Os ...

masa diorang dah abis bincang
(nak invite Osbon untuk Malam MITI)
dia lalu kat depan ni ...ape lagi ...kecoh la ....

Si Nana tu je yang tak perasan ...asyik layan perasaan ...hahahaha
orang dah siap bergambar dia baru nak sedar ...macam orang da sampai Johor dia baru kat KL ..hahahaha....*tetiba mood nak bahan Nana*
sorry nana....tak pe Nana sporting ..wink..winkk

jadi...aku pun tak melepaskan peluang kan ?
trus snap gambo ngan Mr.Os yang sporting morting ni :)))

ape hal la tangan aku tu sibuk nak ber peace bagai ..haish..
burok plak rasenya :PPP


yang belakang tu la bilik aku ..
jadi gambar kami berlatar belakangkan bilik aku ye...
tapi gambar silau sikit...tingkap kat dalam bilik tu terang bebeno bak kata orang perak ..
hihihi


sekian :))






Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Pensonic Stand Fan PSF-45B

Bismillah ...
sekarang ni kat KL dah kembali kepada musim panas ...setuju tak?
hujan tu ade tapi udara tu rase panas ...
ke kat umah aku je yang panas? rumah orang lain sojuk? haish..
kami bila balik dari ofis waktu petang ..
memang terasa panasnya ...berbahang btol..

so balik rumah wajib bukak 3kipas ..huhuhu
satu kipas syiling , satu kipas duduk dan satu kipas berdiri ...
sekali petik je kipas berdiri ...dah tak berpusing ..
maknanya nak kena kuar duit lagi dah rosak tu ...
haishhhh


Rupa kipas berdiri kat umah sebijik macam ni ...
tapi yang ni dari google :)

jadinya...lepas makan malam...kami pun bergegas la ke Mid Valley ...
konon nak survey dulu ...tengok harga dulu...
skali sampai je kat Carefour Mid ...
ade sale la Pensonic Stand fan brand yang sama macam yang kat umah tu ...
ape lagi..trus rembat ....

murah o.k ..RM 88 ..harga asal RM 115 -125
jadi kami dah ade pengganti kipas yang rusak itu :))

kalau sesape nak bli kipas boley la pegi tengok kat Carefour Mid ye ..
berbaloi-baloi....









Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

#Wordless Wednesday 9




Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

returned to normal

Bismillah ...

alhamdulillah
My blog has returned to normal
boleh senyum lebar-lebar ..hihi

^__________________^

baru je creat blog baru ...
sebab dah macam usaha dilakukan ..tapi tak berhasil...
tapi setelah datang satu ilham..
dan akhirnya berhasil...Thank you Allah :))

nak tau macammana?
nak tukar template? dah macam2 jenis tempalte tukar ..
2 column, 3 column... semua tak berhasil
edit kat blog design pun tak boleh...

akhirnya ...masa ngah edit blog baru ..
dapat ilham ..
pegi kat edit HTML blog baru tu ...
copy semua coding kat situ ...
dan paste kat blog ni ......alhamdulillah ...berhasil ...hihi

terus tersenyum lagi

^____________^

#sayasayangblogsaya#







Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Cash out Nuffnang :)


Bismillah ...

o.k malas dah nak tunggu lelame ...
jadi dah cash out pun ..
nak tau jumlah tunggu dapat cek i will show ... :PPP

Sekian......






Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Buat tatapan para isteri ...bakal isteri pun boleh ..:P

Kita jangan keliru, apabila wanita disebut sebagai isteri, bukanlah untuk merendahkan taraf wanita itu. Ia adalah sebagai suatu jaminan hak supaya mereka itu dipelihara, dilindungi dan dibela dengan baik oleh suami.

Seorang isteri tentulah mempunyai tugas dan tanggungjawab terhadap suami. Tanggungjawab ini adalah suatu perkara yang serius dan tidak boleh diabai-abaikan. Isteri yang mengabaikannya senang mendapat laknat dan dikhuatiri termasuk ke dalam kategori isteri derhaka.

Rasulullah Sallallahu Alaihi Wasallam dalam sebuah hadis yang diriwayatkan oleh Aisyah Radhiallahu Anha bermaksud:

“Aku pernah bertanya kepada Baginda: “Siapakah orang yang paling berhak ke atas isteri ?” Baginda menjawab: “Orang yang paling berhak kepada isteri ialah suaminya”.

Kemudian aku bertanya lagi : “Dan siapakah orang yang paling berhak ke atas suami?” Baginda menjawab:” Orang yang paling berhak ke atas seorang suami ialah ibu kandungnya.” (Riwayat Bazar dan al-Hakim)

Dalam sebuah hadis yang lain pula Baginda bersabda bermaksud:

“Sekiranya aku dibenarkan untuk memerintahkan seseorang bersujud kepada orang lain nescaya aku perintahkan seorang isteri bersujud kepada suaminya.” (Riwayat Tirmizi dab Ibnu Hibban)

Jika ada para isteri yang tidak menunaikan tanggungjawabnya kepada suami dengan sebaik-baiknya, dan menganggap tanggungjawab terhadap suami itu hanya membebankan dan menyusahkan dirinya, maka isteri yang sedemikian itu dikhuatiri termasuk di dalam kategori isteri yang menderhaka atau nusyuz.

Apakah ciri atau tanda isteri yang derhaka itu? Ini perlu diketahui semata-mata untuk dijadikan langkah waspada agar para isteri terhindar daripadanya.

Berikut diketengahkan antara ciri atau tanda isteri derhaka:

1. Tidak mensyukuri kebaikan yang dilakukan suami

Sabda Rasulullah Sallallahu Alaihi Wasallam bermaksud:

“Aku lihat api neraka, tidak pernah aku melihatnya seperti hari ini, kerana ada pemandangan yang dahsyat di dalamnya. Telah aku saksikan kebanyakan ahli neraka ialah wanita.

Rasullullah Sallallahu Alaihi Wasallam ditanya: “Mengapa demikian ya Rasulullah?”

Baginda menjawab: “Wanita mengkufurkan suaminya dan mangkufurkan ihsannya. Jikalau engkau berbuat baik kepadanya seberapa banyak pun dia masih belum merasa berpuas hati dan merasa cukup.”(Riwayat al-Bukhari)

Dalam hadis yang lain Rasulullah Sallallahu Alaihi Wasallam bersabda bermaksud:

“Kebanyakan ahli neraka adalah terdiri daripada kaum wanita.” Maka menangislah mereka dan bertanya salah seorang daripada mereka: “Mengapa terjadi demikian, adakah kerana mereka berzina atau membunuh anak atau kafir ?” Baginda menjawab : “Tidak, mereka ini ialah mereka yang menggunakan lidah menyakiti hati suami dan tidak bersyukur akan nikmat yang disediakan oleh suaminya.” (Riwayat Muslim)

Ibnu Asakir pula menyebut:

“Apabila seorang isteri berkata kepada suaminya, aku belum pun melihat atau merasa nikmat pemberian daripadamu, maka ketika itu gugurlah segala pahala amalan kebajikannya.”

2. Menyakiti hati suami

Isteri yang suka menyakiti hati suami akan menerima balasan buruk sebagaimana sabda Rasulullah Sallallahu Alaihi Wasallam:

” Seorang wanita menyakiti suaminya, maka isterinya yang bidadari itu berkata: Janganlah kamu menyakitinya semoga Allah mengutukmu, kerana dia (suami) itu disampingmu hanyalah sebagai orang asing yang akan berpisah denganmu menuju kami.” (Riwayat Ibnu Majah)

3. Puasa sunat tanpa keizinan suami

Sabda Rasulullah Sallallahu Alaihi Wasallam:

“Tidak boleh seorang isteri mengerjakan puasa sunat, jika suaminya ada dirumah, serta tidak dengan izinnya dan tidak boleh memasukkan seorang lelaki ke rumahnya dengan tidak izin suaminya.” (Riwayat Bukhari dan Muslim)

4. Keluar rumah tanpa izin suami

“Apabila perempuan keluar rumah, sedangkan suaminya membencinya, dia dilaknat oleh semua malaikat di langit, dan semua apa yang dilaluinya selain daripada jin dan manusia sehingga dia kembali.” (Diriwayatkan oleh Thabarani di dalam al-Awsat)

5. Meminta cerai daripada suami

Sabda Rasulallah sallallahu Alaihi Wasallam bermaksud:

“Mana-mana isteri yang meminta suaminya menceraikannya dengan tiada sebab yang dibenarkan oleh syara haram baginya bau syurga.” (Riwayat Abu Daud dan Tirmizi)

6. Isteri yang tidak menunaikan hajat suami

Sabda Rasulullah Sallallahu Alaihi Wasallam:

“Apabila memanggil suami akan isterinya ke tempat tidur, tetapi ditolaknya sehingga marahlah suaminya, maka akan tidurlah wanita itu di dalam laknat malaikat sehingga ke pagi.” (Riwayat Bukhari dan Muslim)

Demikian sebahagian daripada ciri-ciri atau tanda isteri derhaka dan balasan buruk yang akan diterima di akhirat nanti. Semoga ianya akan memberikan manfaat dan kesedaran bagi kita semua, khususnya kaum isteri.

Ketahuilah wahai isteri sekalipun seseorang suami itu kejam atau jahat HARAM bagi isteri itu derhaka dan menyakiti hati suaminya. Isteri wajib taat kepada perintah suami dengan keadaan apa sekalipun SELAGI SUAMI TIDAK MEYURUH KE ARAH KEMAKSIATAN. Ini adalah disebabkan oleh kemudahan jalan pintas untuk ke syurga yang Allah berikan kepada isteri itu dengan hanya menjaga solat, puasa, jaga kehormatan dan taat kepada suami.

Sebagaimana Sabda Rasullullah S.A.W yang bermaksud;

“Perempuan apabila sembahyang lima waktu, puasa bulan ramadhan, memelihara kehormatannya serta taat akan suaminya, masuklah dia dari pintu syurga mana sahaja yang dikehendaki.”

Sabda baginda lagi…

“Wanita yang taat berkhidmat kepada suaminya akan tertutup pintu-pintu neraka dan terbuka pintu-pintu syurga. Masuklah dari mana-mana pintu yang di kehendaki dengan tidak berhisab.”

Sebagaimana isteri firaun Asiah yang tetap taat dengan suaminya yang kafir sehingga beliau dipacung .

Al-Quran surah At-Tahrim ayat 11 yg bermaksud :

“Dan Allah mengemukakan satu misalan perbandingan bagi orang2 yang beriman iaitu perihal isteri Firaun ketika ia berkata : “Tuhanku, binalah untukku sebuah istana di sisi-Mu dalam syurga dan selamatkanlah aku drpd kaum yang zalim.”

Permohonan Asiah diperkenankan oleh Allah S.W.T, lalu Allah perintahkan kepada malaikat : “Sesungguhnya hamba-Ku memohon pada-Ku dan aku perkenankan permohonannya. Maka perlihatlah padanya gambarannya kerana suaminya didunia akan Aku ganti dengan suami yang lebih baik di dalam syurga, istananya yang ada di dunia akan Aku ganti dengan istana yang lebih baik di dalam syurga.”

Wallahu’alam.

Membiarkan orang lain sahaja yang bermotivasi dalam memperolehi pahala bukanlah sifat orang beriman. Jangan biarkan kata-kata negatif orang terhadap sesuatu yang baik untuk akhirat anda, membantutkan semangat. Jadikan ia pendorong dan motivasi dalam menuju kepada ketinggian akhlak.






Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Cerita tentang lif haritu :P

Bismillah

hari ni baru rajin sikit nak nak update tentang lif yang bikin panas tu
ingat lagi tak ?
actually ...lif tu tak la berhantu pon...
tapi sebab aku bengang ngan lif tu sebab tu aku letak gambar Casper tu :PPP

sebenarnya ....dah 2 kali aku stuck kat dalam Lif tu sensorang ..
scary taw...
first time mase tu petang ....aku balik dalam pukul 6.45 PM..
Tuan John dah tunggu kat bawah ..
sekali Lif tu turun sampai G tapi pintu tak bukak..
pastu dia naik laju-laju samapi tingkat 15...
past turun laju-laju sampai tingkat 6 dan naik balik tingkat 15....
scary tak ?

takot woo....dah picit loceng kecemasan dalam lif dan dah bercakap ngan
polis bantuan kat lobi tu ..
tapi lif tu akhirnya berhenti kat tingkat 10 sbb ade org nak turun ...
so sepantas kilat aku kuar dari lif tu
dan menghalang org yg nak turun bawah tu dari naik lif tu ...
serius takot ..takot terhempas ke pe .........
dah la line Hp pon tak de ....

kalau tak boleh send msg kat Tn.John
mintak ampun segala bagai ...ahhahahah...beria je :PPP

pastu kali ke-2
pagi rabu yang aku post as Wordless Wednesday tu lah :PP
pagi tu aku sampai dalam 7.20 pagi ...
naik lif tu ade la 3-4 orang ...jadi mula berenti kat tingkat 2...ade org turun
pastu berenti kat tingkat 5...
then tinggal aku sorang kat daalm lif tu ...
tetiba samapai tingkat 12 lif tu tak terbukak ..
dia turun laju-laju dan stop kat tingkat 7...pastu
dia turun laju ke G ...
last skali dia naik laju-laju samapi tingkat 15...
pastu tetiba pintu terbukak...
terus la nak kuar ...sekali dengan laju dan kuatnya ..
pintu tu nak tertutup balik ...
jadi dengan guna tangan terpaksa la tahan lif tu ...
ape lagi ...tangan aku pun terus membengkak dengan jayanya
sakit tau !!!!

sebab tu la aku jadi angry bird kat lif tu ..
phobia tau ...jadi lepas 2 kejadian tu ...aku akan sedaya upaya elak dari guna lif tu sensorang ...
tak suke!!! ...huhuh :PPP









Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

#Wordless wednesday 8

Telefon beratur secara berjemaah ...hahahha
mengalahkan operator telefon la pulak :P






Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Besi Rod Langsir IKEA

Bismillah .....
ni cerita lama sebenarnya ...
tapi tak pe ...cerita ni tak de expired date
so boleh di publish bila-bila je la kan ? hihihi

tak ingat hari sabtu minggu bila ntah ...
pepagi lagi kami keluar pegi IKEA ...
motif dan tujuan kesana ialah nak beli besi rod langsir ...
jadi kami pun gerak ke IKEA...makan karipap
beli Rod langsir ...beli barang rumah dan balik...

pada petang kejadian...
Tuan John dan my FIL pun bertungkus-lumus
dok grill dinding nak pasang langsir
sampai sepetang jugak la baru siap ...
sila abaikan botol minyak dan barang sepah atas meja tu ye ...
sebab dah alang-alang dah pegi IKEA kami pegi beli barang kat TESCO trus :P
jadinya bila dah eksaited nak pasang langsir...barang-barang kemas kemudianlah yew
ni langsir kat Ruang tamu ....
rumah saya yang comel ni biasa-biasa je ye ...

o.k..ini pulak langsir yang siap dipasang didalam bilik :)))
Rod besi tu dibeli di IKEA dengan harga RM 19.90 je ye ...
sgt murah dan berbaloi-baloi :))

tak tau la sekarang ade lagi ke tak ...
sebab mase beli tu ade sale :)

Sekian








Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Pasar Pagi Raub

Bismillah ...

walaupun blog ni masih tak berapa nak o.k ....
tapi rase nak jugak wat n3 baru ....
macam sunyi je kan kalau tak de n3 baru ...
o.k....jadi saya telah membulatkan hati untuk tidak memperdulikan side bar yang hilang itu ..
tak pe lah ...biar ade blog post je pun o.k gak kan ? tak la semak sgt
cuma kalau nak lawat kawan-kawan cam susah sikit la...
dah tak de bloglist T___T huhuhuh...

o.k..hari ni saje nak cerita tentang ektiviti kami berdua kalau balik kampung Tuan John ..
Felda Lurah Bilut ....walaupun Tuan john dilahirkan kat Kie-eL
kira ic 14 la kan....tapi arwah atuk dan nenek dia tinggal kat Bilut ...
jadi kalau balik kampung ...kira balik Bilut lah ...
tak jauh pun ... dalam 1 jam 30 minit tu cornfirm sampai sana ...
kat Bentong tu kan ?

O.k..kalau balik sana ....antara yang kami suka buat ialah ..
pepagi lagi siap-siap pergi pasar pagi kat pekan Raub ..
bes woo...kat sana macam- macam ade taw ..
tengok tu...diorang meniaga pun simple je ..tak yah meja-meja bagai ...
banyak jual sayuran kampung, ulam-ulaman dan buah-buahan ..
harga pun o.k ..rasenya mungkin hasil tanaman sendiri ..
fresh dari kebun kan ?
huhu..
tapi bukan sayuran atau buah-buahan yang kami cari ...
nak tau ape yang kami wajib beli kalau pegi sana?

tadaaaa.....Ni hah
Ikan tilapia Merah .....huhuhu ..dap ..dap ..
goreng macam tu pun sedap ...
kalau nak lagi best ...buatlah masak ikan tiga rasa ....huhu
terbaekkk dari ladang ...

harga pun boleh tahan la ....1 kilo RM 15.00 tapi tak pe ..puas hati ...
ikannya besar dan masa kita beli ikan tu masih hidup ..
jadi memang fresh...

kalau sesape terlalu waktu pagi kat situ ...
tak rugi kalau singgah kat pasar pagi Raub tu ...
best :)))


sekian .










Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Blog wat hal

Bismillah .....

saje nak bagitau ...blog takkan berupdate selagi
kemengongan nya tak o.k ...
tak tau lah kenapa tetiba je side bar tu ilang ..
semua turun ke bawah ...
terus tak de mood

dah try tukar template sume pun tetap sama...
so ...buat masa ni memang lah akan menyepi ...
geram btol...
hishhhh







Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.