kat mana dan cara saya shopping online .....


Bismillah....

o.k ...meh nak cerita sikit macammana saya shopping online ...
#poyo je 
padahal orang lain lagi expert ...kah..kah...kah ....
tak pe...ni untuk makluman yang tak tau ye...kalau yang dah pandai ...
o.k sila tekan butang pangkah kat atas dan tunggu next entry ya...huhuhu
T____T 

 ni antara benda yang saya bli online ...baru-baru ni :) 
dan mereka ini sgt cute kan ? huhuhu

 ohya...kasut ni pun saya bli online ...
peep toe shoes ... ;) ringan dan sedap pakai ...

jadi antara website yang saya selalu beli online ialah : 

beli baju 

sekarang ni dah banyak dah boutiqe2 online ni ...
berkembang pesat bagaikan cendawan selepas hujan... 
kalau tak nak bli yang kat website pun boleh bli kat FB ...
 FB pun banyak sgt orang berniaga...
nak pakaian, kasut, ubat, alatan sukan ...sume ade ....
semua dihujung jari ye ...oh..sungguh mudah dan melekakan ...
kalau nak tau..... barang-barang cute yang saya bli diatas ...saya bli dari sini 



jangan risau insyaallah barang yang anda bayar tu akan selamat sampai 
lelong ni ade safe trade punya logo ye ...


yang ni pun pernah shopping gak ...
tapi perlukan kesabaran ye ....sbb lambat ngattttt dpt barang ...pftttftt -_-"
tapi barang-barang nya banyak yang comel dan susah nak didapati kat mana-mana kedai biasa ...


yang ni pulak saya bli kasut kat atas tu ....
mmg cepat gile dapat barang ...bli petang ni esok pagi dah dapat ...
puas hati sangat ...nak-nak kaki sampan macam saya susah nak cari size kasut... T__T 
kat sini pilih je..klik saiz ...dapat je mmg ngam-ngam soiii.... :) 
jadi pergilah pilih kasut kat sini ...cantik-cantik o.k...




Eh? perlu ke nak masukkan yang ni jugak?
haishhhhh... yang ni website kesayangan Tn.John ... (kesayangan??? apekah???) 
hahahahhaha....sebab tiap-tiap hari berjam-jam dia dok belek barang kat sini ...
ofkos la barang-barang berkenaan ngan basikal....
kalau nak cari pinggan mangkuk atau kain baju jgn cari kat sini o.k..hahahha
SENGALLLL......Opss sorry  :P 
sampai nak makan pun sempat lagi dia tu tau ...hahahahha
ai olsss is pasrah o.k .... #sambilkeribas rambut ...(kat rumah boley la keribas rambut kan? 
hahahhahaha
sesiapa nak beli barang basikal sila ke website Bicycle Buy & Sell 

o.k...kebanyakkan akan guna servis pos laju ...
...mmg agak laju lah ye ...pos semalam hari ni dah dapat 

bila dah bayar...diorang dah pos....akan ada pos laju tracking number 
jadi number tu korang boleh jejak barang tu dah sampai mana.....
jangan pelik pulak bila dia bagi number ye.....
hamboihhhh.....jgan marah ye ...karang ade pulak yang cakap...
"amboi..macam la org tak tau sgt??? " 
bukan macam tu ...ni untuk yang tak tau ...
yang tau sorry ya.....

Oh ya.....untuk bayaran .....
biasanya saya pakai 2 ni je 

almaklumlah ...saya tak pakai kad kredit...
kalau ade kad kredit ...mau lagi kronik penyakit shopping online saya ni ..ahhahaha
yela...boleh shopping oversea punya barang ...keh...keh...
yang dua cara kat atas ni shopping dalam M'sia je lah ye .....

Sekian.


4 comments:

Lya Colours said...

okey nak terjah yang cucumber tu!

Lynnda said...

Santek kasut tu!
Harus sy bkk website dia skrg jgk!
=__=

cheqna said...

Cheqna x mnt beli online..knp?nnti cheqna citer...haha

Sara Lynn said...

ahh benci la link yg menghabiskn duit ni.. pftttttt.. =D