Kecurian kereta di Pejabat

Bismillah....

sekarang ni kat pejabat sy sesiapa yang drive kete sendiri misti macam takut-takut ...
sebab dah ade 3-4 kali kes kecurian kereta sejak sebulan ni ...
sebelum ni pun ade ....hilang tayar je pun ade .... so sad lah  kan .... 

jadi kebetulan ..semalam dok tengok-tengok ikut tingkap bilik saya ni 
pastu kak Sem (Officemate) .....nampak sebuah kereta yang mencurigakan ...
kami pun perati je gelagat kereta tu ...
kejap reverse ke belakang ....
kejap ke depan ....padahal banyak je parking kat situ ...
apesal tak parking? 
dok usha-usha kereta kat situ pulak ....
pastu 2-3 minit slps itu ...
lalu polis (guard) naik motor... (sorang) 
............................
dalam 2-3 minit lagi polis tu datang balik ngan kawan .. jadi 2 orang la...

diorang berenti tanya mamat tu buat apa kat situ ...
walaupun dari tingkat 12...gigih betul snap gambar ...hahahhaa
naseb baik ianya samsung ... :PPP 
jadik gambar agak clear ye ... 
dalam bulatan adalah kereta yang mencurigakan tu ....
polis bantuan 2 orang pun ade gambar dalam bulatan tu ....
tengah bersoal-siasat

 ni kami semua yang sibuk dok jadi SB (Special Branch) kat atas ..hahahah
menurut info yang saya dengar ....
orang dalam kereta tu cakap yang diorang nak tarik kereta ???
eh??? bukan nak tarik kereta kna ade surat kan ?
bukan boleh main tarik je ....
kna mintak kunci jugak kat owner kereta tu kan?....

ni la gambar dari rakaman CC TV ....
Kereta proton waja hitam tu telah dilarikan ...
pastu proton saga hijau kat belakang tu sedang cover ...
kesian akak yang hilang kereta tu ...:( 
mau patah kaki dia...


kna berhati-hati...kunci betul-betul kenderaan anda..
tak kira lah moto atau kereta...
dan tak kira lah kereta mahal atau murah ...
ingat senang ke nak bli kereta sebijik???


o.k sekian... 

2 comments:

ArELeEz said...

ye, betul! bkn senang nk beli keta. potong angkasa bln2 tau! dh la gj secoet. hadoiiyaiinyepun!

Sara Lynn said...

hope org yg curi tu dpt kesusahan berlipat kali ganda!~ huh! jahat sgt dia!!~