Borak-Borak : Normalkah pasangan berkahwin dan isteri bekerja tidak memasak dirumah ?

Bismillah...

Hai Uols....dah tak payah nak Monday blues sangat la kan ...
nak-nak hujung tahun camni misti ramai yang ambik cuti ...
cuti direct dari sabtu lepas sampai Rabu ...wahhh...heaven la kan ...
saya tak cuti o.k...huk..huk..

saje nak borak-borak...
nak tanya pandangan korang ...yela saya tau reader blog saya ramai jugak orang yang 
dah berkahwin kan ? 


gambar cilok google : sekadar hiasan 

Normal tak kalau orang yang dah berkahwin tapi tak makan kat rumah...hari-hari bukan sekali -sekala? 
wife kerja..balik kerja dah maghrib, jadi terus makan je kat luar ....
Reason : balik kerja isteri dah penat ...suami dah lapar ...tak nak tunggu isteri memasak dulu ..lambat ...
normal ke? ke macam pelik je ? 

o.k ....untuk hujung minggu ....

makan kat luar je reason : sebab jalan-jalan pastu makan terus la kat luar ...
tak payah nak pergi pasar sume...leceh? 
boleh gitu? 

ni soalan general je ..tak de kna mengena ngan sesape... :) 
tapi kan pada pandangan saya lah....

macam tak best kot? sebab suami tak de pun merasa air tangan isteri ...
asyik makan kedai je ...saya macam tak biasa sgt sebab Mak saya selalu masak kan untuk kami ..
jarannnnngggggggggg sgt la mak tak masak seharian .......

tapi tu sebab mak housewife ...dan tinggal kat kampung ..
kalau kat bandar normal ke? 


sekian .



Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

7 ♡ kas|h beRpanJangan ♡:

Petak Bunga said...

hampir setiap hr masak.
jimat banyak.
suami muak makan kedai.

Doy said...

sama je..yg isteri duk umah pon makan luar jugak..hihi..sebab berdua je..

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Doy aku tanya sebab aku rase macam dah lame je aku tak masak kat rumah beb..hahahha..masak pun telur mata je lah ...eekekekekke .. -____-"

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Petak Bungahai...ni misti pakar masak kan ..hihi :) salam perkenalan

eda shamieda said...

aku pun xdela selalu sgt msk..ble ade permintaan bru aku msk..kdg aku suruh je laki aku mkn kt luar sblm blk umah..2 ble dh thap malas nk msk..ank2 aku pun jrg mkn mlm..

NaNa said...

masak jimat duit...duk bandar kt kejar ms...tu pasal suami isteri kua trs mkn kedai ke restoran ke sbb dh letih kan...kat kg lain bnyk ms...bandar masa terbuang di jalanan je...apa pun alasan masak untuk suami adalah terbaik... :)

ArELeEz said...

what if.. p'untukkn weekend sbg hari memasak utk hubby/family. @ least, dpt gak si dia rase air tangan seorg isteri/ibu sbb air tangan sorang isteri/ibu penuh dgn kasih syg. ;)