Running Man II

Bismillah...

Kesinambungan daripada episod yang lalu ...
terhasil lah versi II macam ni ..hihihihi ...
misti tertanya-tanya jugak kan Running Man yang macam mana yang dipertandingkan
hah jawapannya yang macam ini .....

FEAR FACTOR

 dia bagi beberapa task yang kami perlu selesaikan .....selesai task dapat Cop pada kertas 
dan juga diberikan barang ...satu barang bagi setiap satu task yang selesai ....
hahaha....burok pulak tengok dah ngangkang macam tu ...
itu task saya yang buat asingkan belut dari baldi 1 ke baldi 2
dalam masa yang diberikan .....pitam belut tu kna ramas ..huhuhuh
sape suruh licin sgt !! ekekeke...sorry encik belut
Wan tu tengah ready nak sambut belut ke??? 

task berikutnya THE STAIRS

o.k ini adalah tangga yang paling curam kat bangunan pejabat ni ...!! 
mula kena turun ....kemudian sarungkan baju besar tu kepada kedua-dua peserta ...
kemudian kepitkan botol air halia FnN 1.5 Liter kat leher ...tak boleh pegang...tak boleh jatuh ...
pastu dah sampai atas minum 3/4 daripada air halia tu ...nak muntah ....
dah la air tu ber gas !! 
pastu kepit balik botol tu kat leher 
bawak turun sampai bawah ......Penat nak pitam hokey!!! 
kira turun naik tangga 4 kali ...nk tercabut lutut! 

MAKAN SAMPAI HABIS! 

sebiji tembikai ....potong 4 bahagian ....makan lah sampai nampak putih ...
Wan makan 3 slice ....saya makan satu ...huhuhu ngelat ! 
naseb baik Wan ade
kalau lebih dari masa yang dia bagi ...kena penalti ...
makan pisang 4 biji... huhuhu ..Full ! 

WATER BOMB 

task berikutnya kena lambung dan sambut belon air ...
jangan pecah ...lambung 5 biji belon ....
kalau pecah kna penalti jugak ...
yang task ni pun kami tak kena penalti ... saya lambung Wan sambut ..
nasib baik dia cekap..huhuhu

GULI DALAM AIS 
yang task ni Wan yang buat ....
saya kire je guli tu ...tapi saya tau misti kebas tangan nak mencari guli tu ...
dia kena ngam2 15 biji ..tak boleh lebih ...tak boleh kurang
kalau tak kena panalti lagi 

Fadilah pulak buat bahagian Kuiz....
dia tinggal kat library jawab semua soalan ...ade lebih kurang 15-20 soalan ...
kena jari dari jurnal ....Newsweek, times dan readers digest 
yang ni kna mainan IQ ... iolss is malas + lembap bab-bab nak cari tulisan banyak-banyak kecik-kecik ni ..
hahahahha...nasib baik Ilah ade ... Thanks Ilah 

jadi hasil kerjasama kami bertiga...kami orang first yang sampai ...
tengok gambar satu dan dua.... dewan tu kosong lagi tak de orang lain....
dia bagi sebuah jam suruh pasang.....tapi jam kami takkan lengkap tanpa bateri ...
Bateri kumpulan kami diberitahu oleh coach ada pada kumpulan 14....
kami yang sebelum ni dah juma kumpulan 14 di perpustakaan terus la menuju kesana...
saya dan Fadilah ...Wan pasang jam ...

masa ni ada konflik sikit 
tapi malas la nak cerita panjang....
jadi kalah menang adat pertandingan ...
tapi seeloknya bertanding lah secara telus dan jujur ...
baru fun!

sekian 


4 comments:

Fazleyatul Aini said...

woih kalau saya pon mau bergaduh. bagi je la kan. koya plak hahaha

NaNa said...

kalau cite lagi panjang aku pun bengang hahaha..giler punyer orang...nasib baik aku x joint lau x lagi teruk gaduh..hahahaha :p

Nafira usof said...

boleh plak camtu kan~
x jujur betol~
tak pe lah.. x de rezeki.

ape2 pon permainan nampak meriah sangat~

ArELeEz said...

ini tidak adil! rase nk tlg sekehkn sket. huh!

Kuala Gandah Elephant Sanctuary

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم Hai Korang ...gigih mokcik curi masa nak hapdet cerita kali ni #suscuba hihihi  takut terlepas d...