First and last time : Pizza Hut Bangsar !

Bismillah....


23 January 2014
Pizza Hut 
No. 26, Jalan Bangsar, 
59200 Kuala Lumpur.
masa 7.45- 8.45 mlm ...

semalam Tn.John bawa saya pergi Bangsar ...
ingatkan dia nak isi minyak ....rupanya dia nak belanja saya makan Pizza...
mana tak nya dua tiga hari jugak saya menyayi kat telinga dia...hihi
zapin, raudah, mak yong semua dah keluar ..... :P 
jadi mmg seronok la sebab akhirnya dia bwak saya makan kat sana  


mula-mula order kami diambil oleh seorang budak lelaki ...saya nampak dia muda lagi ...
Indian Boy ....dia ambik order main ingat je...
dia tak tulis o.k .... kat situ macam dah kurang best ...
lepas dia hantar mushroom soup ...dia tanya kami lagi ..
"tadi nak air apa ?" 
so sy repeat order air tu .......



kami ambik set yang for two tu ....add on prawn tempura
tak lama lepastu ...air sampai ...then Pizza sampai ...

saya simpan mushroom soup ni sebab nak makan ngan bread stick ...
sampai habis pizza...bread stick tak sampai lagi
then sya panggil serang waitress perempuan ...saya mintak dia cek kan order ...
then bgtau dia bread stick tak sampai pun? dah sejam o.k 

sebelum tu ade one couples belakang seat saya pun ade masalah dengan order dia...
dia ade order add on Personal Pizza ....tapi bila cek katanya 
"tak punch in order?" 

bila saya mintak that girl cek my order ....dia cakap yang sama! 
prawn tempura yang sy order pun "tak punch in" 
What The Fisshhhh ? dah la service lambat .....ambik order sambil lewa ...
tak ramai pun kat situ ...ade 3-4 meja je yang ade customer
jadi kami dah lambat ade perkara lain yang nak kena selesaikan ...
jadi bread stick tu take away jela...
nak makan kat situ lagi ke? dah sejam tunggu ...mushroom soup pun dah sejuk! 
prawn tempura tak dapat ....hurrrmmmm...frust ...


pastu tak habis kat situ je....
masa nak bayar ....that boy yang ambik order sy yang jaga cashier...
masa saya nak bayar dia sedang gayut telefon....tak tau cakap apa ...speaking in his language...
lepastu bila dapat bil  RM50 + saya tengok la bil tu ..dia boleh cakap 
"prawn tempura tu dah tak include" without say sorry ...
and muke slumber gilerrr ...macam tak de salah pape 

Disappointed !   

balik rumah ...tengok bread stick pulak macam gambar diatas ...
bread stick ke tu ? -__________-"
hantar kursus dealing with customer la macam ni ...
Service tax bukan main mahal lagi ....tapi Service tak memuaskan hati ...
please make some improvement 


Sekian. 

4 comments:

Nafira usof said...

rasanye banyak tempat PH yang service teruk cam tuh. zura pernah kena kat PH shah alam. hampir setengah jam duk kat meja x de org amik order. dengan meja x berkemasnye. last2 keluar balik.. carik makanan lain. huh!! itu pon first n last ke PH kat situ. sangat teruk!!

Marliyana Mk said...

yaaaa.same goes with me..

byk kali kena service mcm tu..skrg rasa tak hadap dah dgn PH ni.huahahauaua

Fazleyatul Aini said...

kalau saya pon mesti dah bengang je

ArELeEz said...

'raudah' ke hadrah? ;P