Restoran Yik Mun, Tanjung Malim.

Bismillah .....

Salam Selasa korang ...
harapnya semua sihat dan baik-baik hendaknya ...
wah ambik mood hari ni dengan mukaddimah yang berbunga-bunga ...

haritu masa balik dari kampung nak ke KL...
kami singgah lunch kat sini ......


kali ni kita makan kat sini pulak ....


deco dalam kedai....banyak keratan akhbar berkenaan restoran ni ....
nampak klasik :) 


Ni menu .....nanti dia akan bagi kertas fotostat dr menu ni ...
then korang tick la nak makan apa ....menu yang jelas termasuk harga ..puas hati :) 


Saya order ni ....mee sarang burung ...hahahhaa...eh bukan ..nama dia Cantonese Yee Mee .....
rasa dia o.k....tak masin sangat ..cukup rasa..telur tu dimasak sepenuhnya ...
saya tak suke yang telur masih mentah tu -____-"
tapi biasa la tekak melayu misti la nak yang pedas-pedas ...
 rasa kurang kick kalau kurang pedas :P 


jadi kita makan bersama cili jeruk.....
o.k la...walaupun tak pedas berdesing...tapi rase masam-masam...pedas-pedas 
manis-manis sikit ...perghhhh...sedap ! 

 Ni Tn.John yang order ....nama dia Roti kahwin 
nama dia lain macam kan ? hahahhahaha
tapi rase dia..memang sedaaaaaappppp...
memang tak sama langsung macam roti bakar kat rumah tu tau 
kaya tu homemade ....yang putih tu tak pasti sama ada butter atau cheese....
tapi rase sedap dia memang teringat sampai hari ni 
-______-" 

 Ni pau saya ....pau ayam...
saya kalau pau tak suke yang manis...suke yang pedas2...
Tn.John pulak suke yang manis macam kacang atau kaya ....


Mee Kari Tn.John .....pekat ..melekat ...hihihihi
mee tu lembut betul....tak de la rase liat macam mee kuning rebus kat rumah tu ... 
kata nya mee tu pun homemade ....

o.k la Sekian... 


Waktu Operasi 
9 am - 10 pm 
Tel No : 05 4596 380 
1,3,5 Jalan Besar, 
35900 Tanjung Malim, Perak.


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

5 ♡ kas|h beRpanJangan ♡:

cheqna said...

sedap plak nampak makanan tu semua

Fazleyatul Aini said...

woahh keliur dah ni
selalu tgk kat tv je
bila la nak sampai ni huhu

Nafira usof said...

terliur habes tengok semua makanan tuh. zura kalo pau mesti manis.. hehehe

fadzli Amir said...

Sedap tu...tak pernah lagi singgah sini...

ArELeEz said...

jln2 carik mkn.. la3.. he3..