Jalan-jalan awal tahun, Port Dicksons

Bismillah.....

fuhhh...seb baik gambar pakai phone cap samsung ja.....
jadi tak de la nak kena resize bagai ..sebab gambar standard size je pun....
tapi tatap jugak kna edit sebab nak combine.....kalau tak ...nanti banyak sangat gambar 
pastu semua nak upload ....bila tak upload rase cam..........hurmmmm
alaaaaaaa....rugi la...dah snap..hahahhaha
padahal ape la sangat kan ? snap gambar percuma kot ...huhu 

hah....tau dah .... misti nak cakap ala...PD je pun....PD je?...PD je....????
Hoishhhh....jagan la macam tu ...PD pun best ok....tau la orang lain jalan oversea ....
tapi iols o.k je jalan PD pun..janji dapat jalan-jalan rest ...
asyik sesak-sesak kat KL ...sekali-sekala jalan-jalan seronok jugak ...

kami bertolak awal pagi lagi ....pastu sampai PD awal jugak..check in pukul 3.00....
kami sampai pukul 12.00 ..huhu...jadi jalan-jalan ...shoping-shoping barang makanan...
(eh...barang makanan kudap-kudapan mmg kna beli tau ...sebab mudah nanti tak payah nak keluar) 

tapi tau tak...stress makincik cari mana la kondo ni ... ulang-alik dua tiga kali kat jalan pantai tu ....
so ...sesiapa yang tak pernah pergi ....dan nak pergi kondo Peranginan TNB ....
lokasi dia .....

kan lepas sign board Bandar Tentera Darat tu ...yang ade muzium sume tu ... 
akan sampai kat simpang tiga ....ade traffic light macam gambar kedua....
belok sebelah kiri ....
pastu korang nampak sign board hotel Thistle ni....
masuk kat jalan hotel tersebut .....Ulangan ...masuk kat situ ...
(kami dah masuk..tapi tak nampak jalan masuk kat tepi tu jadi keluar balik) .....argghhhh 
last-last kepala dah pening cuba masuk sekali lagi ....Yes! betul jalan nya
jalan Kondo TNB ni kat sebelah Hotel Thistle ......
memang nampak hutan sikit ...tapi memang betul tu la jalan masuk dia ye .......


masuk je pergi kaunter ...ambik kad sume....
kami tengok-tengok kat kawasan sekeliling dulu ...anyway ni second time sy sampai sini ....
first time masa saya kerja TNB dulu ...tapi datang naik bas...mana la ingat jalan tu ...
tau duduk dalam bas...tetiba da sampai je..hihihi

Kondo yang kami inap ni dua bilik..dia ade jugak yang tiga bilik .....
masuk je nampak macam gambar ke-2 tu ...
sebelah tepi kitchen /pantry 


ha macam ni la rupanya .....ade fridge ...
bukan ice box yang kecik macam kat hotel tu tau :P 
tapi kat sini tak ley masak pun...no cooking ...
walaupun guna rice cooker ....not allowed.......forbidden o.k  :P 
pppffffttttttttt ........


bilik ade dua..bilik air pun dua ....
satu katil quen size dan satu bilik lagi single bed .....


ofkos kami duduk bilik yang menghadap laut ni ....
kat luar balkoni tu ade kerusi santai dan ade ampaian ...
bagus kan ? jadi boley la saya basuh baju yang dah guna masa mandi laut 
^______^ 


ni jalan dari laut .....
bilik kami tingkat tiga tu .. ;) 


Sekian...
nanti sambung lagi tau 
ade lagi gambar jimba-jimba kat laut  

2 comments:

Nafira usof said...

waahhhh.. syok tuh.. cuti2 malaysia.. pergi ber2 jer.. dah jadik cam honeymoon lah.. best~

Fazleyatul Aini said...

pd best ramai askar ! ngeh ngeh ngeh