Borak kosong je

Bismillah....

Dah lama tak borak-borak kosong ....
update blog pun dah tak sekerap dulu..bukan tak rindu kawan2 nak blogwalkig 
tapi masa tu suntuk sgt ...curi-curi jelah update ...

lepas berlalu tahun 2014 yang penuh dengan dugaan dan liku-liku perjalanan 
masuk tahun 2015...harap-harap tahun ni lebih baik dari tahun-tahun yang lalu 
Baik dari segi Akhlak...
Baik dari segi pengurusan Wang 
Baik dari segi pengurusan masa 
Insha allah akan usahakan ..ni bukan azam lagi ..ni harus buat selalu ..
nak tunggu azam tahun baru setahun sekali je 
pastu makin lama padam dan lupa terus...tak mo la camtu kan ...

sekarang kerja jadi semakin tough....nak tak nak kena hadap juga
bak kata orang lain padang lain belalang ...bos dulu lain sekarang lain 
jadi kena belajar ikut rentak dia walaupun akan alami kesukaran 
tu jela motivasi saya setiap hari 
walaupun selalu jugak down...rase nak seret kaki je bila bangun pagi nak masuk ofis ?
acaner ? dulu masa zaman mula kerja ..
bangun awal pagi sbb kna naik train 6.00 pagi ..
tapi tak pernah lewat ..sebab semangat je nak pergi kerja 
excited ...bangun pagi rase dah ready nak pergi kerja 
hurmmmm...mungkin faktor umur jugak kot? 
pfffffffffttttttt dah tuo agaknya ...hahahha 

rutin harian bagun pagi paling awal 5.00 pagi...paling lambat 5.45 pagi ..
siap mandi solat sume pergi ofis...
balik rumah paling awal sampai 7.00 malam 
paling lewat 12.00 malam 
kemudian nak kena uruskan bekas popo si Jebat dan Hanna
bagi makan ..main-main dgn diorang ...
kesian kna tinggal seharian malam baru ada masa nak main-main 

tujela rutin 2015 ni ....
walau penat walau apa pun saya Happy je uruskan dua-dua anak bulus tu ..
dah macam theraphy bila ada diorang ....
tengok keletah diorang main lompat-lompat lari-lari pun boleh menyenangkan hati 

saya masih juga berharap kalau ada rezeki 
saya dah tak nak kerja dengan orang ....
penat kerja, kena marah 
nak hadap perangai backstabber lagi ...
tak dihargai ..benda kecik pun kna marah bila kita tolong buat pape yang baik 
tak pernah pulak nak hargai...
ni bukan mengungkit tapi terasa berkecil hati jela....
hati ko kecik ke besar ke bukan siapa peduli pun kan ..so ?
 xpe lah baik simpan je diam-diam...doakan je yang baik-baik Insha allah 

Penghibur hati ...love u both 

#MybabyJebat #MybabyHanna

Sekian... 





Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

4 ♡ kas|h beRpanJangan ♡:

Fazleyatul Aini said...

awal2 tahun ni keje banyak kan
nak update blog pon tangguh2 je dulu huhuhu

ArELeEz said...

leez pun sdg gundah-gulana psl keje gak. bese la.. kite kn m'timun.. yg atas2 tu sume 'durian musang king'! owh.. nyampahness betul!

wahida said...

sabar ye..mcm tu lah kalau kita ni mkn gaji...aku pun wish one fine day aku tak keje dah makan gaji dengan org..huhu...

backstabber yg tak tahan tu...grrrr...

LYAfrina said...

sama la dgn lya..skrang kesuntukan masa nk bw & update skaligus.. kdg2 smpat scheduledkan entri & autopublish..tp nk bw tak sempat pon...

waaa... jantan betina rupanya.. nnti dpt baby bulus baru.. lya pon bela kucing, smpai skarang.. skarang ni kt rmh tgl 4 ekor je kucing, selepas 2 ekor bru mati.. tp kucing angkat banyak.. hehe