Selamat tinggal Borneo

Bismillah...

bertabah beno nak habiskan entry Sarawak ni ....
jadi kita ambil yang ringkas-ringkas je la ye...
antara tempat lain yang kami lawati alah kilang pasu 

memang banyak design dan cantik-cantik 
boleh rambang mata nak memilih o.k 
saya beli berapa ketoi je nak buat kenang-kenangan 


inilahpun pasu yang saya beli 
yang kasut tu utk my boss
tak de beli yang besar-besar ...susah nak bawa nanti 
awok dah la beg cinonet sgt :P ekeke

ni antara barang-barang yang telah diborong 
bila dah packing ms nak balik ...alaaaaaaaaaaaaa banyak rupanya 
ekekekek....sighh -____-"

Inilah Gunung Santubong, Sarawak...
ada kisah disebalik gunung ni kalau nak baca ada bayak versi ...
Kak Lin pun ada juga cerita kisah dongeng dewa-dewa....
katanya gunung ni terhasil dari pertengkaran 2 beradik Puteri Santubong dan Puteri Sejinjang 
bila bergaduh Puteri Santubong yang dipukul adiknya 
rebah ke bumi dan terhasil gunung Santubong 
nampak tak perempuan baring kat situ ? 
Adiknya Puteri Sejinjang pula rebah menjadi pulau 
nak tau detail dah jgn malas pi google o.k 
ekekeke
yang ni mee kolok ye...
sedap makan ngan sup panas-panas....
yang ni pulak mee sapi o.k 
rasa cam mee kicap macam tu ..pun sedap 
makanan kat Sarawak sedap-sedap hokey! 
ha yang ni Nasi Goreng Ikan terubuk 
kalau nak pedas tu hah tambah cili tu...
saya rase sesuap ..sedap ! 

haaaaaaa.... yang ni mee jawa 
saya punya! Mee Jawa kat Sarawak macam Mee Rebus Semenanjung 
tapi specialnya ada sate!
hoish..telan ailoi teringat ...gulpppp ...yummy ..dap..dap
saya ni ape je yang tak sedap pun..hahahhaha 
kami ada jugak singgah dekat pejabat Cawangan 
penat betul masa tu 
tu pasal menempek kat Faezah ..huhu 
thanks Faezah paksa rela la yew :P 

Masa kat pejabat Cawanagn diorang belanja makan laksa Sarawak ! 
katanya Laksa Sarawak yang paling famous 
tapi lupa nak tanya nama kedai tu ..huhu 
diorang dah tapaukan siap-siap 
pergh..tapi rase dia memang sedap! 
yang ni tak tipu! laksa tu kuah pekat! likat! melekat ! ekekeke 
pastu ngan sambal tu auuummmm...ahbis kuah-kuah saya makan 
errrkk.. :P alhamdulillah rezeki 

Antara cendermata , cenderahati, souvenir untuk yang diingati 
ofcourse family, officemate dan kawan-kawan 
baju untuk diri sendiri dan untuk adik beradik 
baju dia selesa kot ...
tak panas dan harga reasonable ! 
kami berangkat pulang ke semenanjung sebelah petang 
dan masa kat ats flight balik saya dah tak pilih nasi ...
tapi pilih roti canai dan kari ikan dori ....

sempat snap gambar awan dan sunset 
subhanallah ! Maha besar ciptaan Allah 
cantik sgt! awan dan nampak macam ada air
kami sampai di KLIA 8.00 malam.....
penattttttttt sgttt ...tapi enjoy sgt
menunggu nak ambil luggage lambat betul ....
semua dah kepenatan ...Thanks lalink Linda tolong
"tangkapkan beg saya" hahaa...

kat pintu airport tu kami berpisah ..
membawa balik kenangan Indah di Sarawak
saya tak balik dengan diorang ....
Tn.John datang jemput kat airport
Insha allah ade rezeki nak juga jalan kat sana lagi ;)
miss Sarawak ....
Kak Lin Thanks a lot jaga kami dengan sgt baik sepanjang berada kat sana
TERIMA KASIH.



yang berminat nak menggunakan khidmat Kak Lin
ni contact Kak Lin

Perlancongan Merdeka
Lorong Rubber 6 No.562, Ground Floor, 
93400 Kuching, Sarawak
Phone:082-235 235

Sekian 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

3 ♡ kas|h beRpanJangan ♡:

LYAfrina said...

bestnyer ...
byk tu borong ..

adianiez AIDA said...

harus la amik contact no k lin :)

ArELeEz said...

let say xde pic makanan yg u mentionkn tu tp, klu baca xplanation pun dh buleh menjejeh air liur nih. adeh3..