Taiping Lake Garden

 Bismillah ....

rindu betul bila sampai sini, dulu saya pernah tinggal kat Taiping ni selama 6 bulan
yup masa practical kat Majlis Perbandaran Taiping 
tapi 6 bulan tu memang menyeronokkan ....

pergi kerja jalan kaki...
petang-petang jogging dan uncle kedai lesen memandu yang akan datang jemput depan rumah 
tiap petang masa ambil lesen memandu ....
semua tu macam baru je berlalu ...rupanya dah hampir 10 tahun ?
hurmmmm.....

 jadi bila da kesempatan haruslah nak jalan-jalan 
keadaan taman tasik ni tak banyak berubah pun...
masih mengasyikkan seperti dulu 

 tenang je rase...
pandang kanan menghijau...pandang kiri tasik 
cuaca pun tak panas ...

 kat sana tu ada orang sedang memancing 
ade ikan le kut? 









haaa..nah belanja banyak keping kot gambar ni 
saya asyik snap sana snap sini ...
sebab best je nampak hijau dan air 

kalau penat berjalan boleh sewa basikal tau 
tapi bukan la basikal racing tu 
basikal biasa je ....kalau la diorang buat penambahbaikan sikit 
buat la sewaan basikal elektrik tu ...
misti ramai nak kot?
sebab tak penat nak kayuh :) 
 kalau nak buat aktiviti lain 
cuba try main ni? ada bran???

 kat sini boleh naik cruise ...
lomantik o.k kayuh-kayuh boat :P 
hahahha...tapi kami tak naik pun ...lalu je
 baca rules and regulation dulu ye 

kat sini la tempat nak sewa boat tu 
pernah naik dulu....best jugak la...
nanti kalau pergi lagi nak naikkkkkk ....
 pokok ni lah yang lebih membuatkan Taiping menjadi bandar yang unik 
so nice ! 

oh ya...kalau pergi taiping ni ...bukan just lake garden je yang menarik 
korang boleh melawat zoo...
saya tak masuk haritu ..tak sempat 
yela pergi sebab ada urusan bukan jalan-jalan 

     Bayaran Masuk
Dewasa: RM20.00
Kanak-kanak (3 -12 tahun) : RM10.00
Kamera video : Free of Charge
 
HARGA NIGHT SAFARI
DEWASA KANAK-KANAK
NORMAL RM 20 RM 10
20% RM 16 RM 8
30% RM 14 RM 7
40% RM 12 RM 6
50% RM 10 RM 5
 
nak tau details ni website Zoo Taiping 

xoxoxox...
nanti sambung lagi ...
sekian.




2 comments:

idzwa kamaruddin said...

tak pernah sampai lagi taiping..uhukss.

ArELeEz said...

pic yg last tu cam lokasi shooting drama 'kerana terpaksa aku relakn' je.. yg scene wati tolak mak saiful smpi mati.

Kuala Gandah Elephant Sanctuary

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم Hai Korang ...gigih mokcik curi masa nak hapdet cerita kali ni #suscuba hihihi  takut terlepas d...