JJCM Taiping

Bismillah.....

Haritu ada hal kat Taiping
so kita pun dah alang-alang kesana haruslah buat road tour
dulu dah pernah makan 2 kali rasenya
pastu bila lalu haruslah singgah .....
ala ni hah...goreng pisang keju coklat ;P


 pergh...nak sedap lagi kna makan panas-panas tu dah sejuk kureng sikit....
pastu gigit je pisang ...pijor je lidah..pastu tiup-tiup angin dr dalam mulut
hahahha
wallah ...walaupun sedikit perit sebab pisang panas kat lidah
tapi puas hati terasa kesedapan nya :P
ekekekeke

lokasi :
Jalan Kamunting Lama, 
Kamunting, Perak 
depan Kem Tentera ....

biasa : RM 4.00
Special : RM 4.50 
(extra cheese and choclate rice)

Sebelah malam kami makan kat sini 
Restoran Terminal Selera malam 
pun dekat depan kem tentera jalan kamunting lama

 nasi goreng kampung untuk papa john a.k.a Tn.John -____-"
dan saya punya nasi goreng daging merah
tambah dengan tomyam daging

ni saya punya ...sedap kot 
daging masak merah tu cukup rasa dia 
pastu bagi cili lagi kalau nak pedas boleh tambah ye 

 haaaaaaaaaaa..... ni nasi goreng kampung
serius saya rase menarik
biasanya nasi goreng kampung
nasi digoreng dengan kangkung, ikan bilis dan sedikit ayam
dan bewarna putih !
tapi yang ni lain.......... dan percayalah rase dia sedap !


ini daging masak merah saya

selain daripada makanan seperti diatas 
kat situ jugak ada nasi arab 
dan nasi arab dia telah diberi sentuhan asia
sebab dia ada rase pedas-pedas dan kena sgt dengan tekak melayu :) 

 yang ni kami makan Kenny Rodgers Roasters dekat Aeon Taiping
tapi kurang best masa ni
sebab ayam tu macam ade bau sikit
saya rase sebab KRR kat situ baru bukak ....
so tak ramai customer.....jadi dia just panaskan ayam yang dipanggang semalam
nasib baik tak la teruk sgt ...bau sikit je
dan kami tak de la sakit perut ke ape

lokasi berikutnya ialah di 
Food Court sebelah balai Bomba Taiping.
kat sini meriah ..banyak gerai-gerai
tapi malam tu saya pilih nak makan sotong kangkung ni 
rase dia o.k lah ...masih mampu habiskan tu maknya o.k la
nak cakap sedap sgt tu memang tak lah
sebab pada saya benda ni yang buat sedap atau tak kuah dia
tapi gerai yang kami pilih malam tu kuah dia SO-SO je
malas nak berebut-rebut
karang lambat order sampai ...jadi kita makan jelah kat kedai biasa
tapi puas hati jugak la sebab harga tak lah mahal sgt

Sepinggan sotong kangkung RM4.00

tu je nak cerita sekian kisah JJCM di Taiping Bandar Warisan
walau apa pun i love to be there
I Love the old Town
I Love the weather
I Love beautiful scenery at Taiping lake garden





Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

1 ♡ kas|h beRpanJangan ♡:

ArELeEz said...

restoran terminal selera mlm.. hmm.. name dia classy.