Cerita cuti di Kampung

Bismillah...

Alhamdulilllah awal tahun ni agak kerap dapat balik kampung 
seronok bila dapat tgk muke family ni ...
kami bertolak pagi-pagi lagi..tau lah Tn.John tak suke jem-jem ni ..
membebel karang ...pastu dia pun bawak kereta tak racing 
jadi gerak santai-santai  

singgah kedai mamak maka maggi goreng ...
boleh tahan sedap jugak ...sy suke yang macam ni 
ada setengah tu banyak telur pastu lembik je maggi ...yang ni o.k kering dan pedas 
so sedap la..;) 
 dah namanya jalan-jalan santai ..xde apa yang nak dikejarkan 
kami singgah kat tepi sungai Perak ni ..
hahha..xde keje kan ? saje nak sejukkan mata...
tengok kebesaran dan keindahan ciptaan Allah 

ni gambar cubaan berduofie ...ekekee..kami tak de banyak gamabr selfie ni 
tak reti katanya ...hahaha...tapi o.k la 
layan jelah o.k tak o.k udah rupe itu ..redha lah bersyukur apa ada nya 
ppffffffffttttttttt :P 
 Singgah makan tenghari kat sini ... all time fav
dah banyak kali jgk rasenya buat entry makan kat sini 
boleh tengok kat sini, dan sini 

 Menu yang tak pernah menghampakan 
Siakap Tiga rasa terbaek dari ladang dan dari laut 
dah macam ketagihan pulak ..asal balik kampung sure nak singgah makan kat sini 
acaner? ekekeke....dan paling menambat hati 
harga makanan kat sini sgtlah berpatutan 


lepak kat tepi sungai belakang rest house ni sebelum bergerak balik ke rumah 
kat sini ada kerusi rehat ...boleh la rest ditiup angin sejuk ...
nyaman je rase ..kat KL panas...berhabuk..jerebu ...hurrrrmmm :( 

sampai rumah mak ayah lewat jugak ..
asyik menyinggah makan angin..hahha 
pastu petang tu ayah cakap nak pergi jala udang nak buat umpan memancing 
esoknya ada pertandingan memancing ...
so apa lagi ..jom la ikut ..pengalaman macam ni bukan senang nak dapat 
 seronok jugak tengok ayah jala....
tebar pastu angkat ada je Udang ..alhamdulillah rezeki malam tu ..
ayah menjala ni kat bawah Jambatan permaisuri Bainun, Manjung 
ramai jugak orang yang menjala kat situ ...
 Selain dari menjala ada juga disediakan perkhidmatan boat 
boat tu akan bawa orang yang nak pergi memancing sama ada dekat 
tiang jambatan tu kat tengah-tengah atau bawa pergi kat kawasan lain kat sungai tu 
saya pun tak tanya details kat ayah ...
bayaran sewa boat tu ayah cakap dari RM 10.00 dan ikut juga lokasi boat tu nak hantar ...

macam biasa awal pagi kami dah gerak balik ke KL 
gerak pagi ni tak panas...kurang banyak lagi kenderaan dan 
balik sampai je rumah masih ada masa nak siapkan kerja sikit-sikit 
pastu boleh la rest ..esok kan isnin dah mula kerja...

o.k tu je pun nak cerita ..
sekian ...
Wassalam 

_______________________________________________________________________________

High quality legging with affordable price
facebook.com/nakmaistore
IG : @nakmaistore
017-2046730



Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

2 ♡ kas|h beRpanJangan ♡:

LYAfrina said...

balik kampung walau jauh..tp puas hati n myeronokkan

ArELeEz said...

ade 3 gambar makanan. & tiga2 pun leez like laju2. dapp ahh..!