Family time

Bismillah....

kadang-kadang apa yang dirancang tu tak menjadi
tapi apa yang tak dirancang yang menjadi
kami berdua balik kampung pun tak dirancang 
bila rasa nak balik..terus pack 
terus gerak 

tapi Tn.John punya style ....dia mmg tak suke jem! 
tak suke yang jenis langsung takmau hadap 
yang akan avoid sebolehnya 
itu tahap dia punya tak suke 
itu pasal sy pergi balik kerja naik moto vrommm...vromm...je 
sebab naik moto tak stuck dalam jem 
hujan ke...panas..ribut al taufan pun ....
layan jela...
KL lagi hujan lebat lagi lah jem?? x faham jugak knapa ...haha

kami balik Jumaat 
sabtu pagi tu dah siap-siap pergi beli bahan nak buat BBQ 
tong-tong duit sorang sikit...adik ngan kakak pun nak jugak bagi sorang RM 10 haha
yang lebihnya kitorang la yang beli
tak plan pun...Pergi-beli-balik-buat 
gitu kekdahnya 

 petang tu nampak awan dah gelap...
so kami pun berkipas la bawah tempat parking kereta ayah 
penat kipas tangan pakai kipas bateri..hihi

 buat simple2 je....
ayam,, sosej  dan daging burger  ....

 Orang kuatnya Abg Long la...
resepi turun temurun dia ...bahan semua dia bgtau apa yang kna letak 
saya ngan kakak just potong blend 
abg long perap kan 
 malam ntu hujan turun selebat-lebatnya 
lagi lebat hujan lagi sedap amkan ramai-ramai ..ekekeke
masa ni ayah ngan mak tak de da masuk dalam rumah 
ada tetamu datang 

 tak ketinggalan 
Hang Kebun a.k.a Jebat 
geram tengok budak banyak akal ni 
kat amna ada orang kat situ la dia bertenggek 
bila cakap ngan dia buat la muke selenga dia 
 lagi lebat hujan ..lagi meriah dia berlari main hujan 
pelik betul budak Jebat ni 
dia ingat dia memerang ke hidup kat darat dan air? hahahha

 ecehceh...
apahal rambut ko bang ? dah amcam abu bakar yellah ?


angin hujan kenmain kuat 
susahnak kontrol api 
hangit sudah ...tapi habis je dibedal ...
sedapnyaaaa...nyumss

Sekian . 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

0 ♡ kas|h beRpanJangan ♡: