Favorite salad at Ben's Publika, Solaris Dutamas

Bismillah ....

haritu dalam kepala ni asyik la ingat nak makan salad yang sedap ni 
biar la orang nak cakap macam ragut rumput ke?
kambing ke? 
lembu ke? seladang ke?
kuda ke?

amboii...banyaknya persepsi orang? 
hahaha..bior la saya tetap cakap ini sedap! 
belum diizinkan mengidam kan makanan ni 
tapi kira teringin mengada-ngada dan bernasib baik ada yang nak melayan 

lunch hour kami pun pergi la layan tekak saya ni 

telan ailio tengok ni ...sedap nyaaa
nangis dalam hati ..wuwuwuuwu
tengok avocado tu? kekacang dia ? haishhh 
sumpah sedap ! Linda yang tak berapa nak gemo (gemar) pun ley suke salad ni 



masa order salad masing-masing nak jugak order sorang satu makanan
si Linda order ni ...seafood oglio olio 
akhirnya tak habis pun! 
portion dia besar ...banyak sgt...

 ini Cik Aini punya ...
tak ingat nama apa...tapi nampak tu cheese keping-keping...
kena makan laju-laju ni...muak nanti
nasib habis Cik Aini makan...

 saya punya ...soft shell crab apa ntah tajuk makanan ni 
alahi..nampak best ...tapi tekak melayu ni nak yang pedas-pedas  
ni dah la so creamy ....cepat muak...
sambil telan sambil meraung nak habiskan ni ...ahhahha
mana tak meraung ...mahaiii oiii ...ekekekkeke 
dah habis ley la lap air mata dengan RM anda ...Bahahahhahahaha

lepas ni tanam dalam hati 7 kaki ke dalam ! kalau pergi Ben's lagi cuma nak makan
 SALAD.....S.A.L.A.D fullstop!
pergh dasat ni :P 
dan kalau nak makan Share! share! share! biar ada effect bergema-gema kat telinga tu...ahhahah


haaaaaa...yang ni tak nyesal ...
sedap! 
tajuk dessert ni 

Macadamia Cheesecake Sundae

 maneh, lemak berkrim, melekat, terpikat
menjilat sudu! 

sekian 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

0 ♡ kas|h beRpanJangan ♡: