E.Y.E's checking

Mase lunch hour tadi ade Program Kesihatan ...EYE HEALTH TALK...
memandangkan aku pun tak de aktiviti lain so aku pun menjoinkan diri..
Ceramah tu disampaikan oleh :

DR. NORAZLINA BACHIK
OPTHALMOLOGIST
OPTIMAX EYE LASER CENTRE
O.k la talk die...tak membosankan ...actually ape yang aku nak titipkan bukan tentang talk tu ...tapi tentang Pemeriksaan mata after finish that talk......
Huh..macam tak sangka mase pegi wat check up tadi ...doktor tu bgtau ...
"Cik ni RABUN..elok la kalau cik buat pemeriksaan lanjut kat klinik, peratusan power cik ni dah 100+"

Biar betol doktor ni ....
" betul ke ni doktor ? Seumur hidup saya tak pernah pakai "sepet mate" ni...
janggal nye rase if i wear glasses...
"betul la, tapi 100+ ni tak la teruk...sikit je...Cik ade rase x nampak atau kabur2 "
"mmmm....xde pun, o.k je ...jelas je"
" Yeke? Cik ade rase pening kepala......?
Owh.....That!!! yes!...
"haah, ade la doktor, selalu gak pening kepala..."

5 comments:

aZZiela said...

Ros,
kalau tak moo pakai sepet mate tuh.. pakai leer contact lense... wahhh wahhh... blink blink...
biru mata hitamku!

Eazy Izzuddin said...

dah lame x check mate
hope x rabun la
rimas pki speck
hik3
xD

mawar_berduri said...

Kak Azie,
ade gak rase cam nak pkai lens...tapi rase x confidence nak celik mata luas2 nak masukkan lense tu ...ngeh..ngeh...penakot tol...

Eazy,
hihi, tau tak pe..rase cam pandangan terhalang......tapi klau lame2 o.k la kot... :p

DaNG WaNgi said...

Ala..K.laila dh berbelas tahun dah pakai..rasa mcm xde pape pn. Kdg2 masa nk ambik smbhyg luper nk tgglkan spec.

mawar_berduri said...

hihihi....K.Lela nampak matching ngan speck K.lela tu...nampak cam budak bijak je ...hihihi (bukan nampak je ..memang bijak pun .. hihihi