M.A.X.I.S - unsubscribe caller ringtone

semalam myfiance mintak tolong unsubscribe caller ringtone ayahda nya....
aku pengguna Celcom..mane la aku tau cam ne cara nya .......aku pun search la kat tenet
kalau - kalau ada cara nya.... First aku jumpe ni :

Help ! how to unsubscribe maxis caller ring tones ?

Easiest way - dial *100# then go to (5) music. Then go to (1) caller ringtone & then (3) unsubscribe

just check on maxis website how to unsubscribe or call their customer service
the simplest way...

Even you call them, they will tell you this....
press "#131#" and call/send button...

help! yesterday damn maxis deduct my rm3 for renew caller ringtone. but i remember tat i nvr subscibe it.
So i call to maxis. They checked... and said I has subscribed it on last year jun!

So, oklo.. i ask them teach me how to unsubscribe it. I have been call to maxis center 3times!!!!
1. dial #131#
2. dial #131#, *100#, (5) music. Then go to (1) caller ringtone & I can't find option (3) ?????
3. through caller ringtone website...

But three method oso cannot!! HELP! I don't want maxis deduct my rm3 anymore without my notice!

Jadinya aku pun cuba la semua yang telah di 'suggest' dalam forum ni ....tapi tak berjaya....last choice.. aku pun call la maxis center... maxis operator tu pun ajar la aku macammana nak unsubscribe caller ringtone.. rupenya mudah je ... tak yah call diorang pun boleh buat sendiri.....

first step klick disini

korang akan nampak front page macam gambar diatas dan silalah log in
Username : Hp No korang (6012xxxxxxx) make sure ada 6 kat depan
password : forgot password click here?
pastu ikot instruction yang dia bagi
Maxis akan hantar password kat handfone korang...pastu masukkan la password tu

Then akan keluar page ni ..Korang select kat :: My Accaount :: Manage Caller Ringtone ::

So akan keluar la pulak page macam kat atas ni ....Korang klick je la kat icon merah yang bertulis delete....Makanya...selesailah kerja men'delete' caller ringtone anda ....

Pastu log out dan keluar lah page macam kat atas ni .... Makanya...Selamat lah RM 3.00 anda daripada dipotong setiap bulan.

Harap info ni dapat la bantu sesape yang nak men"delete" Caller ringtone Maxis.

untuk yang terbaru 2013 sila rujuk disini ---- > delete Caller Ringtone 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

15 ♡ kas|h beRpanJangan ♡:

aZZiela said...

thanks rose... berguna tu! heee

Eazy Izzuddin said...

uish
thanks da info...
br thu nk unsubcribe CT
skang asyik tolak wet je
huuu

[s.u.r.i.a] said...

su cayunk kn lg CT lagu afgan su, nnti nk delete su buka blk blog ross. ngeh2 ^_^

Ross said...

k.Azie n Eazy : you're welcome :)

Ross said...

Hihi..cik Su, kalau sayang jangan le delete ..hihihi..klau dah tak sayang nnt Buang jauh2 k.. huhuhu... ;)

+ RyNe_0n9 + said...

thanks for this...
i bru je buang caller ringtones i yg da lapok lagunye tu...
entry bergun nih!!..hehe

Anonymous said...

thx 4 da info ;)

Anonymous said...

terima kasih byk2 yer.... info yg sgt2 berguna....

lc said...

thank you so much .... very informative. walaupun saya tak beli caller ringtone, selepas satu bulan dapat ringtone percuma, mereka auto renew dan caj saya rm2....
terima kasih byk byk!!!

crkb said...

Terima kasih banyak2...info berguna dan dapat save RM2.00 sebulan..:)

izani zulkifli said...

thanks kak..

Mohamad Azizan said...

Shukran..
nie blog ana.. Share2..
jiwajihad.blogspot.com

Putera Nazran said...

Thanks sbb info yer huhu pasni nak buang la crt.

Anonymous said...

Hi there, just wanted to say, I enjoyed this blog post.
It was inspiring. Keep on posting!

Feel free to visit my homepage clear

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.