I.N.F.L.U.E.N.Z.A H1N1 pergilah jauh dari kami.......

Macammane la penyakit ni boleh menular dengan cepatnya?......aku memang rase takot dan bimbang sangat .... Pada 7/08/2009 ( hari jumaat) aku terima satu email....Bukan aku je tapi semua staff kat Kementerian ni ...Email tu berbunyi :

Semua Pegawai dan Staf......,

Dimaklumkan bahawa seorang pegawai di Kementerian ini telah disahkan mengidap Influenza A(H1N1) pada hari ini 7 Ogos 2009. Sehubungan itu, pihak Pengurusan menasihatkan kepada semua pegawai dan staf yang mempunyai tanda-tanda berikut hendaklah segera berjumpa doktor untuk membuat pemeriksaan:

i. Batuk

ii. Sakit Tekak
iii. Selsema
iv. Deman yang melebihi 38C

2. Bagi pegawai dan kakitangan yang mempunyai tanda-tanda di atas dinasihatkan untuk mengambil cuti sakit bagi tempoh yang dibenarkan oleh doktor atau cuti rehat mengikut kelayakan.

Sekian, terima kasih.

pada hari ni...kami semua telah diarahkan untuk memakai mask untuk langkah berjaga-jaga..... x selesa btol..nak bernafas pun susah ....
lagi satu yang merisaukan aku... Sejak hari Sabtu aku Selsema tak baik2 lagi...dah makan ubat...tapi Selsema je tak batuk, demam atau lemah badan ....

8 comments:

arapink said...

mawar....kak ara pon takut gak.

nak pakai topeng tapi org2 kat sini cam pelik jer tgk kita pakai topeng....tapi tahap kegusaran makin tinggi..

so, kene pakai jugak..peduli hape org nak pandang kan...huhuh

Eazy Izzuddin said...

hope di jauhkan...
takut3...

huhu

mawar_berduri said...

kak Ara,
Xpe pakai je....Langkah berjaga2 tu perlu diambil ...bahaya ...kalau k.Ara rase macam K.Ara sorang je pakai ..K.ara bukak Blog Mawar ...nanti nampak la Mawar pun Pakai gak ..hihihih

Eazy , Sama2 la kita berdoa mintak dijauhkan daripada penyakit ni ....

kuIna LadyInRed said...

moga kita dijauhi...

alimaz said...

salam.....mintak simpang jauh2....org lain makan babi arg lain yang mati...patutnya rejam ja pemakan babi ni....pasai pa depa tak mati plak...dok dengaq org islam ja yang banyak mati...ujian dari allah swt nih.....mintak doa moga kita dipelihara oleh NYA

mawar_berduri said...

lady in red / alimaz : Mawar doakan kita semua dijauhkan dari penyakit bahaya ni ....hari2 memang banyak nya orang islam yang kena penyakit ni ...pelik gak kan ? mmmm....

aZZiela said...

Ross, dah pegi klinik lom?

Ross said...

Blom lagi k.Azie...dah o.k hari ni dah tak selsema

Kuala Gandah Elephant Sanctuary

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم Hai Korang ...gigih mokcik curi masa nak hapdet cerita kali ni #suscuba hihihi  takut terlepas d...