Hari Isnin yang buat jantung berdegup-degup kencang


Bismillah ....
salam Isnin buat semua...
pagi tadi aku nyaris lambat sampai office
jalan Jem giler...
sepanjang 2 tahun lebih aku pegi keje, tak pernah la Jem seteruk tu ...
turun je fly over dari Hartamas tu dah Jem giler ...
aku rase mau Jem samapi tol Jalan Duta
dalam hati aku dah berdegup-degup..
aku agak kalau Jem teruk macam ni....misti ade accident
OMG ...memang betul...

kejadian tu kat depan Lembaga Peperiksaan sikit lagi nak samapi office aku....
aku yang penakot ni curi-curi gak la tengok...
aku nampak

Sebuah Kereta Jenis Honda bewarna Putih
berada di bawah
Sebuah Lori yang aku rase lori tu tayar 16 kot?
huhuhu
Lori besar o.k ...kereta tu remuk terok...

nampak jugak macam ade motor yang terlibat same..
tapi yang tu aku tak confirm sebab aku tengok ujung-ujung mata je ...hihi
ambulance pun ade kat tempat kejadian.......

So nanti kalau Bro ondscene sempat sampai kat tempat kejadian
misti dia ade laporan nya ...huhu

tapi serius kat ctu bahaya ...turun bukit cket..kereta banyak laju2
masuk tak bagi signal pakai hentam je ...pastu lagi sakit hati yang suke mengimpit ni ..
nak je aku jerit...Oit..jauh cket bley tak...aku takot ...hahahahha
sakit tol hati aku ...huhu










Berhati-hati dijalan raya,
dan Hormatilah Pengguna Jalan Raya yang lain....






11 comments:

ch@ said...

ada masuk berita pagi tadi... kita tiap2 hari mmg bwk slow je, haha jln lengang baru bawak laju.

NaNa said...

nasib baik aku nampak..lau x aku pulak yang langgar lori tu..dah la aku nak ambik jalan tu...selamat aku..hehehehe...

nas said...

takotnyer aku pasal xciden..
aku dulu pernah xciden time naik moto awal taun nie...fobia giler ar...sampai seminggu xbawak motor....da la luka2..abis lengan aku kene parut2... :'(

jom bace entri terbaru nas klik:

adakah mereka membaca entri kita??

iela said...

uik..cik mawar xsnap ke gmbr kejadian barang sekeping dua??hehehe..

Azuan said...

ukm pun jem jugak..tapi sebab konvo hohoo

Mawar_berduri said...

Cha : Yeke masuk berita ? thanks sudi singgah dan komen :)

Mawar_berduri said...

Nana : Seb baik ko pemandu berhemah ...hihihi

Mawar_berduri said...

Nas : Bawak moto memang kena hati2 sgt ...sbb kemalangan lebih bahaya kalau melibatkan penunggang motorsikal ....

Mawar_berduri said...

iela : nak jugak snap gambo...tapi dok atas moto camno nak snap ? takot pun ade ...hihihi ..Thanks singgah dan komen :)

Mawar_berduri said...

Azuan : haah...Roommate pun ade yang konvo kat sane .. :)

iela said...

cik mawar:- sye ingt awk naek keta.. hehe...klu naek moto kena hati2...selalu klu kta dh jd pemndu berhemah org lain lak langgr kta..pe2 pun hati2 k...
okeh..support each other..