Mak ai....besar tahap gaban

Bismillah ...
Hari ni dah 3 Ogos 2010......
Cepat je kan mase tu berlalu .....
dulu aku ade buat dua n3 berkenaan buaya kat Pantai PD
yang first tu tentang mangsa yang digigit
yang second plak susulan berita first tu

hari ni kalau bace paper
memang ada terpampang kat dada akhbar tentang
Bangkai Seekor buaya tembaga yang beratnya
mencecah 1 tan ?

huh gila arrr...punya la besar ...mau sekali dia libas je
dah selamat jalan romeo la jawabnya ? hahahahha
aku dah jadi takot nak mandi laut wooo...
huhu...fobia...

:: Siap boleh practice acrobatic lagi ha ? hihihi ::


walaupun begitu.....pada hakikatnya
buaya tu pun sebenarnya takot kat manusia ni..
kalau kita tak ganggu dia ,
dia pun takkan ganggu kita,malah ade yang pernah diselamatkan oleh Sang Bedal ni ?
melainkan mase dia lapar dan dirinya diancam bahaya?
kita pun kalau lapar rase nak marah je kan ?
huhu












~Jangan lah kita ganggu hidup orang lain
kalau tak nak hidup kita diganggu ..huhu ~




8 comments:

Lya Colours said...

dulu yg jumpa buaya kat melaka tuh, dekat je dgn rumah sy
tp yg heran nya, ramai je org p mandi laut kan
x takot langsung agk nye

Mawar_berduri said...

Lya : tu la takot tu kejap je..tapi lelame ilang la tkotnya...huhu

Nur Hawa Mohd Zin said...

sekali kena libas ngan ekor...mmg pengsan

Mawar_berduri said...

Tu la awe...besar gle kan ? huhu

adianiez AIDA said...

giler besar tu! takut nyer!!!

Mawar_berduri said...

Aida : 1 tan memang besar kan ?

S..U..D..@..I..S said...

binatang yg paling ganas...

ara_dosh07 said...

askum...tak tau nak tulis kat mana pesanan ni..
jemput singgah blog ara amik kad ramadhan k...tq...

Kuala Gandah Elephant Sanctuary

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم Hai Korang ...gigih mokcik curi masa nak hapdet cerita kali ni #suscuba hihihi  takut terlepas d...