Puding Caramel 1st trial ....


Bismillah...
Selamat ber' Monday blues.... :)
Ramadhan tahun ni aku tak de lagi update pasal juadah berbuke kan ?
hihihi... tahun lepas rajin gak update ...

2 Ramadhan 1430
13 Ramadhan 1430
15 Ramadhan 1430

hari sabtu yang lalu...tetiba je rase cam nak masak...
actually ..mood nak masak tu datang sebab mase ari jumaat aku pg baazar
bli la puding caremel ..mahal la...
satu slice tu RM 2.00...huh..rasenya tahun lepas aku bli RM 1.00 je ...
so..hari sabtu ...aku pun try la buat untuk pertama kalinya ..hihi
dan hasilnya .....

O.k la kan ? tapi roommate ku tak sudi pun nak makan cakap manis
owh...next time kna kurangkan susu...tapi puding caramel memang manis la kan ?
hoho...berjaya

tahun ni kitorang tak de roommate planning mcm tahun lepas
tahun ni...kalau rajin masak sendiri2 jela...
tu pun ble dah terasa malas nak pegi baazar dan dah bosan tak tau nak makan ape ...
lepas ni rase macam nak buat popia goreng ..
tengok la ble balik awal boleh la buat ... :)











kalau masak sendiri save sikit budget dan boleh makan puas2 ... hihi


8 comments:

sahromnasrudin said...

sedapnya karamel kat atas tue..mcm blubeey cheese pun ada kan huhuhuh

||| PöJìé PööH ||| said...

Ohh saya sangat suka sama puding caramel ini, tp kat bazaar mmg mahal.. 1 slice 2 hengget? aiyoo! beli koeytiau pun leh kenyang..

Love,
PojiePooh Abdullah

cheqna said...

salam
cheqna tak makan karamel ni
huhuhuhuhu
selamat memasak k =)

makdara TERDIVA said...

puding karamel mmg manis..x seswai utk yg berdiabetes..kat bazar ramadhan harga memang mahal..mcm x masuk dek akal..lebih bagus masak sendiri & bole mkn kenyang2 smpai perut buncit..hehe

GaDis CoMeL said...

gila kentang tgk karamel tu!!

sedap.

eh,kita ni sama lah, dok bujang ek? sy tinggal berdua je.kami sepakat bab2 makan minum ni. air beli sebungkus, kongsi berdua.kalau sy masak lauk, dia masak nasik. hehe.

Lya Colours said...

kurang minat, sbb sgt rasa 'telorr'
saya suka puding laici
nom nom nom

White Bird said...

menyelerakan la puding tu .. nyum nyum kalu sejuk

Nur Hawa Mohd Zin said...

cumilnye puding akak...suke puding ni..