Menukar tab pada shoutbox


Diatas permintaan oleh encik Peace Dudes,
saya buatkan satu tutorial untuk beliau
harap dapat membantu :)

Beliau mahu menukar tab standard seperti dibawah kepada tab kartun atau design2 lain ..


1. klik pada Design
2.Edit pada kod auto hide shoutbox yang telah dimasukkan
3. klik Ctrl+F
4. cari kod seperti dibawah

5. tukarkan kod url yang bewarna merah tu dengan url tab yang disukai

6. Tab tu boleh design sendiri dan Upload kedalam photobucket, imageshack dan lain2
atau pun boleh juga dapatkan disini
klik pada kartun yang disukai dan copy direct link tu.


~ Sekian~













8 comments:

sahromnasrudin said...

salam ziarah..trime kasih atas tutuorial yg bermanfaat ini :-)

Mawar_berduri said...

Sahrom : sama-sama...ala..xpe,xsusah pun...sharing is caring ...:)

maiyah said...

slm ramadhan.. gugel punya design skrg ni biol gak dok nak mngadjustnya..

Peace_Dudes said...

waaa..10Q so much....
hehe;-)

Peace_Dudes said...

best2..;-)

ferra said...

ish. cm susah jep tbe2 nk ltak url pic tuh..

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

errk... aku cuba macam best...selamat pose

nas said...

nice..tapi takper lah..
shoutbox aku nie still ok lagi comel lah..hahahhahha
tapi shoutbox kamo nyorok2 lak..ehehehe



jom bace entri terbaru nas klik:

mengapa orang melayu makan nasi?