~siLa JaNgaN TeRliuR DuLu ~


Wah...nampak macam rangup dan sedap....macam tandori pun ade ?


Mari semua... (gaya Shila Rosli) saya tunjukkan cara penyediaannya ....
daging yang diperap dengan bahan2 lain....


daging yang baru digoreng dan disiang ..
nampak macam AYAM disiang....
oh my god ....ape tu ?
Ye Cik Ti yang sangat besar ...Weeekkkk...
tikus yang di bakar untuk menghilangkan bulu?

dan ...


Tadaaaaa.................




Inilah asalnya Tikus Tandori.....Waaa...
boleh ilang selera wo ble tengok ni ...ngeri gile kalau tersalah makan ...huhu

So..becareful bila nak makan jika pergi melancong ke negara orang
walaupun Negara tu Negara jiran dan penduduknya Islam ...












~ Harap-harap tak de la benda ni kat Malaysia ~
~ Sumber : Email ~

22 comments:

blueCITY® said...

salam,

huwaaaaaaaaaaaaaa...
tak baik taw, tertelan ayaq liuq tapi tetiba tikus lak, ekekekke...

Mawar_berduri said...

Sis Biru : hihi....Mawar dah pesan dah..jangan terliur ...hihihi...nampak cam sedap je? hihi tapi?...Euuuu

zue @ annaleeya said...

eeeeeeee..... kembang pipi ahkak nih...

sahromnasrudin said...

salam ramadhan..trime kasih bertandang ke blog sy..sy letakkan blog saudari dlm blog list sy..selamat berblogging :-)

Nur Hawa Mohd Zin said...

aaaaaaaaaa.............kak mawar saja je tau....tapi terhibur sikit dengan n3 akak ni..

Mawar_berduri said...

Kak Zue : tak lalu kan ble tengok tikus tu .. :)


En.Sahrom : Terima kasih

Hawa : hihihi....Thanks dear ...take care

pemanas cerita said...

Orait jugak ada makhluk yg ske makan tikos.bole clear tkos2 kat kawasan restoran2 kat m'sia nih

Mawar_berduri said...

pemanas citer : tu la..tapi jangan sampai ade ladang ternakan tikus plak sudeh :P

||| PöJìé PööH ||| said...

Uweeekkk!
Kembang, loya tekak..
Nasib baik tak muntah, buat batal pose jer..
Eii gelilah!

Love,
PojiePooh Abdullah

ejdeejasmi said...

erkkk sib tak muntah..
jom cik rose lawat blog craft emi..ada items baru
www.ejdeecraft.blogspot.com

Femillea Boutique said...

dah baik nye feel tgk tandori..rupe2 nyer tikussss...gelii..tikus pon nk mkn..xpaham btul

Mawar_berduri said...

pojie : sorry ..jangan muntah ...abis la kalau buat ramai orang muntah terbatal pose ... huhu

Emy : Insyaaallah nanti sy lawat o.k...thanks singgah :)

Femilles : hihi ...tu la save budget ye makan tikus ...hhuhuhu

CuTeMiUt78 said...

uuwweeekkkk... loya tekak dah... ooppss.. sib baik pose

GaDis CoMeL said...

hihi.mujur sy bijak,penah dapat email macam ni dulu, sebab tu langsung tak terliur.keh3x.



tapi betul2 nampak sedap kan.. slurppp...

Privacy_Resident said...

Biasa berlaku di Negara seberang. Hati2. Walau berkopiah mana pun si penjual. Sate pun banyak kes camni. Wek!

Latest Updated: Kipas berpusing ke berputar??

zan-xray said...

minta2 la yg makan aritu kat thailand bukan yang ni... tapi makan kat kedai Islam :-)

Mawar_berduri said...

akak cute miut : tu la memang meloyakan ..


Gadis Comel : hihi...email ni dah lame gak kan tersebar ...baru ari ni tringat nak wat N3...huhu

Privacy Resident : haah...kna sgt berhati2...tikus dah la kotor ...euuu..

Mawar_berduri said...

Bro Zan : lame menyepi?...cuti kawen ke ? hihi....Selamat berpuasa dan semoga sihat2 selalu ... :)

pak long said...

salam...
mula nengok ok..pastu terkezut...naya oooo kalau kena cam tu..
cik mawar: selamat meneruskan ibadah puasa..

chibieteddy said...

kembang tekak den ni ha...adeh..

ASaDa RyutaRo said...

errkk!! telan balik ke nak buang ea air lior yg dh terembes banyak td?? hahahaha..

act kat negara sendiri pun kena hati2 gak.. =P

razfira said...

errr..terkejutnye...nampak mcmsedap sgt.rangup2

rupenye tikus...adoiiyai