feeL|ng-feEL|nG jaDi c|kgU


bismillah ...
Bangun..
"seeeelamat pagi cikgu.. dengan lenggok upin ipin"
Selamat pagi semua....sila duduk elok2 depan pc semua ye..
hari ni cikgu Mawar nak bercerita sikit mengenai cita-cita...
orang putih cakap ambition ye ....
Ewah...hihihihihi

ada bakat tak nak jadi cikgu?
ngeh..ngeh...ngeh...
tak pe2.... tak perlu la angguk kepala depan pc tu ...
pelik pulak orang nampak karang ..
Eh..tapi jgn la geleng2 kepala plak...sedih ai tau ... =P

actually dulu mase kecik-kecik suke bebeno nak jadi cikgu nih..
macam syiokk je...
co tengok cerita Gemilang ...
Comey je Tizz Zaqiah jadik cikgu bersama rotan panjang ..
(orang dah memang coMey ..memang la nampak comey...kalo aku blom tentu lagi ...hihihihi)

Oleh hal yang sedemikan rupe ...
pagi tadi mase tengah update my boss punye schedule ..
ter feeling-feeling jadik cikgu la pulak ..

tulis kat white board cam Cikgu tengah ajo student kat sekolah..hihi
tapi dulu mase sekolah cikgu tulis guna kapur kat papan hitam..
tapi tak tau la sekarang ni masih guna papan hitam atau dah guna papan putih??

pastu tiap pagi aku suke ambik kapur
dan wat tenyeh *gosok* kat name tag supaya nama nampak putih..
korang penah buat tak cam tu ?
ke aku je yang suke ngabih kan kapur kat kelas ? ahaxx

pastu kalau koje sekolah tak siap ..
Cikgu ambik kapur tu ...
abis di contengnya kat muke wat bedak free ..hihi
habis berceloriang *celorang-celoreng* muka ..

tu ar sebab aku rase cam tringin nak jadi cikgu
cam glam je..hahaha
dah pencen pun orang dok panggil cikgu jugak..
dah arwah pun still disebut cikgu..keelas kan ? huhu

ape pun kerjaya seorang guru ni memang mulia
mendidik anak bangsa ...
cume bukan rezeki aku nak jadi cikgu kan..
tak pe2...tak leh jadi cikgu kat sekolah
jadi cikgu untuk anak-anak nanti pun o.k jugakkan ??huhu
opsss berangan lebih la pulak..
kawen pun blom sibuk nak cerita pasal anak ...
ish..ish...ish..









sebelum lagi panjang melalut
mau sambung wat koje ...huhu
tata titu tutu...
kita nak offline dulu =)

16 comments:

eMMe said...

Selamat pagi teacher mawar! i like u laaa teacher, itu la kasi anak murid pada cikgu.....suke cikgu ni, baikk la cikgu, cewah! terkenang zaman bangku skolah rendah, suke curi kapur bwk balik wat garis tenteng kat jalan raya....whahahahahaa....sunuk!!!

ct odah said...

selamat paagi mawar!..lame tak dtg sini..dlu aku pnh jd ckgu sebulan lbh..adoi pening kple layan bdk2..mcm2 kes jd..kepale bdarah kene cucuk pnsel la,suar bdk koyak rabak la,oii kena ade tahap ksabaran yg plg maximum la..haha

[s.u.r.i.a] said...

tulisan awak cantik, boleh la jadi cikgu. hahaha.

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

eMme : hihihi...selamat pagi ...haah la lupe nak senaraikan ..curik kapur bawak balik rumah wat main teng-teng kami panggil main jengkek...hihi
kenangan terindah :)

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Ct Odah : Owh...btol la susah sebenarnya jadik cikgu nih...cabaran bile nak melayan perangai budak2 kan ? huhuhu...... Syabas kerana ko penah gak merasa jadik cikgu =)

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Cik su Kiut,

mane ade tulisan saya cantik...burok la...huhu macam shorthand o.k ...Ngeeeeeeeee :P

cheqna said...

sama r
arwah ayah cheqna dulu suh cheqna jadi cikgu gak..
skang ni ramai yang kenal kata cheqna tak sesuai jadi cikgu sebab garang yang amat
err..tang letak kapur kat name tag tu memang cheqna biasa buat
hahahahaha

Lya Colours said...

lenguh tgn ooo nak menulis kat papan hitam

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

cita2 dulu nak jadi POLIS....

ehhehe (^^,)✿

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Cheqna garang ke? alamak ...grrrrr..bahaya nih..huhuhu

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

lya : haah...memang pon..kan..dulu kalo cikgu soh tulis kat papan hitam malas ..tak suke..pakai kapur plak buat tangan jadi kasar ..huhu

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

yanie : polis ? wah...ganas dan bersemangat waja..kalo yanie jadi polis misti pompuan yang kerek tu tak brani cakap cam tukat yanie kan ? kan ? hihi :)

maiyah said...

assalam..
betul tu, jd cikgu utk anak2 jek

beautiful_rose said...

hai cikgu mawar...
boleh ajarkan sy ABC?

Cahaya Ketenangan said...

i don't know whre to leave commnt..
kat sini boleh la kot..huhu
nice blog...comel....^_^

- GC - said...

gaya menulis kat whiteboard tu mmg sebijik macam cikgu!! caya lahhh

Kuala Gandah Elephant Sanctuary

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم Hai Korang ...gigih mokcik curi masa nak hapdet cerita kali ni #suscuba hihihi  takut terlepas d...